Nea Radio

Skuffet over sentrumsplanen

Vedtatt: Mandag kveld ble sentrumsplanen på Vikhammer vedtatt i kommunestyret. Foto: Illustrasjon/Malvik kommune

Knut Svisdahl i MDG er skuffet over kommunestyrets manglende miljøfokus, etter at sentrumsplan Vikhammer ble vedtatt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Miljøpartiet De Grønne fikk ikke uttelling for sine krav om at dyrkajorda skulle tas ut av sentrumsplan Vikhammer, sier leder Knut Svisdahl etter kommunestyrets behandling av sentrumsplanen. MDG sto for langt de fleste endringsforslagene da planen ble behandlet i kommunestyret i Malvik i går kveld.

– Vi ønsket at i alle fall deler av dette arealet fremdeles skulle benyttes til dyrking av korn eller annen matproduksjon og er selvsagt skuffet over dette. Vårt siste håp var at Vikhammerlia skulle bevares urørt som den viktige viltbiotopen den er, og som overnattingssted for fugler. Dette ble også nedstemt. Vi får bare håpe at en senere konsekvensutredning vil støtte vår syn på bevaring av området.

Klimakrise?

Under møtet kom SVs Rakel Trondal med en interpellasjon til ordføreren, der hun ba om at Malvik skulle erklære naturmangfolds- og miljøkrise. Forslaget fikk ikke medhold, men det ble vedtatt at Malvik skal fortsette arbeidet med å holde fokus på klimaet vedtak for vedtak. MDG støttet SV.

– Redselen for å kalle ei klimakrise for ei krise er tydeligvis større enn for konsekvensene av klimakrisa, blant kommunestyrerepresentanter i Malvik, sier Svisdahl.

– MDG støttet SV sin interpellasjon, men denne fikk bare SV og MDG sine stemmer. Det er påfallende å lytte til så mange innlegg om saken, der man kunngjorde hvor uenig man er i ordet krise, uten et eneste ord om hvilken beredskap kommunen bør sette inn av nye tiltak og trekker fram at Frp argumenterte med at klimaendringene ikke er menneskeskapte.

– MDG forholder seg til vitenskapelig forskning og FN’s klimapanel. Vi har en stor jobb å gjøre, og vi kommer til å fortsette, utrettelig, konkluderer Svisdahl.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...