ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skuffet over eldreministeren som forsvant

SKUFFET: Leder i Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, er skuffet over at eldreministeren ble fjernet i den nye regjeringen Solberg. Foto: Pensjonistforbundet

Eldreministeren forsvant, og statsrådene ble yngre i den nye regjeringen Solberg. Er det et signal om at pensjonister og eldre ikke er så viktige? spør Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Eldreministeren forsvant og statsrådene ble yngre i den nye regjeringen Solberg. Er det et signal om at pensjonister og eldre ikke er så viktige?

- Det kan være en risiko for at saker som angår landets eldre blir nedprioritert, sier leder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet, som er skuffet over at eldreministeren ble fjernet.

- Vi er skuffet over at statsministeren valgte å ikke videreføre eldre- og folkehelseministeren, som ennå ikke hadde fått ro til å finne sin form, med i alt tre statsrådskifter på under ett år.

- Vi ser fram til å etablere en god dialog med helseministeren, men også øvrige statsråder som har ansvar for å legge til rette for et aldersvennlig samfunn og følge opp reformen Leve hele livet. Dette berører så å si alle politikkområder og statsråder - som finansministeren, arbeids- og sosialministeren, kommunalministeren, digitaliserings- og distriktsministeren, samferdselsministeren og kulturministeren.

- Vi ser at gjennomsnittsalderen i den nye regjeringen har sunket og nå er rundt 45 år, og håper det ikke vil være til hinder for å ivareta alle aldersgrupper, og da særlig de eldre, som er en sterkt voksende gruppe i samfunnet. Vi lover å stå på videre for å synliggjøre pensjonistenes situasjon og utfordringer, og håper statsrådene vil ta godt imot oss, som landets største interesseorganisasjon for pensjonister og uføre, sier Jan Davidsen i Pensjonistforbundet i ei pressemelding.

ANNONSE