Nea Radio

Skuffet over eldreministeren som forsvant

SKUFFET: Leder i Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, er skuffet over at eldreministeren ble fjernet i den nye regjeringen Solberg. Foto: Pensjonistforbundet

Eldreministeren forsvant, og statsrådene ble yngre i den nye regjeringen Solberg. Er det et signal om at pensjonister og eldre ikke er så viktige? spør Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Eldreministeren forsvant og statsrådene ble yngre i den nye regjeringen Solberg. Er det et signal om at pensjonister og eldre ikke er så viktige?

- Det kan være en risiko for at saker som angår landets eldre blir nedprioritert, sier leder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet, som er skuffet over at eldreministeren ble fjernet.

- Vi er skuffet over at statsministeren valgte å ikke videreføre eldre- og folkehelseministeren, som ennå ikke hadde fått ro til å finne sin form, med i alt tre statsrådskifter på under ett år.

- Vi ser fram til å etablere en god dialog med helseministeren, men også øvrige statsråder som har ansvar for å legge til rette for et aldersvennlig samfunn og følge opp reformen Leve hele livet. Dette berører så å si alle politikkområder og statsråder - som finansministeren, arbeids- og sosialministeren, kommunalministeren, digitaliserings- og distriktsministeren, samferdselsministeren og kulturministeren.

- Vi ser at gjennomsnittsalderen i den nye regjeringen har sunket og nå er rundt 45 år, og håper det ikke vil være til hinder for å ivareta alle aldersgrupper, og da særlig de eldre, som er en sterkt voksende gruppe i samfunnet. Vi lover å stå på videre for å synliggjøre pensjonistenes situasjon og utfordringer, og håper statsrådene vil ta godt imot oss, som landets største interesseorganisasjon for pensjonister og uføre, sier Jan Davidsen i Pensjonistforbundet i ei pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...