Nea Radio

Adventure jobber med ny plate:

Skriver låter om Belle Gunness

Ny plate: Adventure kommer med nytt album til høsten og den skal handle om Belle Gunness! På bildet: Terje Craig. Foto: Anne Gundersen

Da Adventure skulle begynne å jobbe med en ny plate i 2019, ble Terje Craig utfordret av venner til å skrive om Belle Gunness. Nå er jobben med hele to album om henne i gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg kjente lite til historien fra før. Etterhvert som jeg gravde meg ned i historien, ble det mer og mer tydelig at vi skulle lage plate om Belle Gunness, sier Terje Craig.

Den 8. juli lanseres filmen "The Farm" i USA. Filmen forteller hele historien om Belle Gunness sitt liv, og Terje Craig mener at dette er god timing for dem.

– Ja, det var bortimot "perfect timing". Vår første plate om henne er klar i september/oktober, sier Craig.

Fascinert av historien

Fra tidligere er Adventure mest kjent som et progrock-band, men dette albumet fra gruppa blir mer preget av pop. For gruppa er et crossover-band, som Craig kaller det.

– Vi er jo fire stykker som skriver låtene, så vi har forskejllige innfallsvinkler. Noe er gitar-basert, annet er orgel-basert. Så vi spiller tungrock fra 70-tallet med hint av prog, men også folkelige toner siden vi beveger oss i Trøndelag, sier Craig.

Når Terje Craig og resten av gruppa begynte å dypdykke i historien om Belle Gunnes, så ble de mer og mer fascinert.

– Det som fascinerte meg var Gunness sin drøm om å bli rik, som tok overhånd. Det er lett å bli moralist når man leser denne historien, men jeg har prøvd å ikke svartmale. Hennes hevnbegjær har fascinert både meg og resten av bandet, forteller han.

Han forteller at bandet har pratet på nett ut i de sene nattetimer flere ganger, og at hele bandet har slengt ut idèer til låtene Craig skal skrive.

Har fått god hjelp

Gjennom jobben med disse to albumene står både Terje Craig, Kjell Myran og Ellen Catherine Hopen som vokalister, men det kan dukke opp flere.

– Det kan være at vi lurer med oss noen gjester, det hender at vi gjør det også, sier Craig.

Siden Terje Craig visste lite om Belle Gunness fra før, har han ved hjelp av internett og god, lokal hjelp fått satt seg godt inn i historien om selbyggen.

– Jeg visste lite om Belle fra før, men da jeg begynte å søke så fikk jeg se at Torger Størseth som jeg kjenner godt fra før hadde laget radio-program om henne, så da tok jeg kontakt med han, forteller Craig.

Sammen med Størseth hørte han på radio-programmene og fikk fortalt mye om Gunness sitt liv og virke.

– Det er jeg utrolig takknemlig for, sier Craig.

Nå fortsetter jobben med to album, og det første kommer etter planen i månedsskiftet september/oktober. Nå håper Craig at det blir mulig å komme seg ut å spille.

– Vi elsker å ut og spille for folk, så vi håper å få til det, avslutter Terje Craig.

Hør intervjuet med Terje Craig i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...