Nea Radio

Skrev bok om tiden etter Utøya

Bare den ene sønnen kom hjem

Mistet sønnen: Bare én kom tilbake er navnet på boka Randi Johansen Perreau har skrevet om erfaringene etter katastrofen på Utøya. Foto: Anne Gundersen

Begge sønnene til Randi Johansen Perreau var på Utøya da terroristen slo til. Nå har hun skrevet boken Bare én kom tilbake.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Familien Johansen Perreau fra Hommelvik ble hardt rammet da terroristen gikk til angrep på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli 2011. Yngstemann, Sebastian Bruno, overlevde. Det gjorde ikke den eldste sønnen, Rolf Christoffer. Nå har mamma Randi Johansen Perreau gitt ut boken Bare én kom tilbake, nedtegnelser om 22. juli, om tiden under og etter katastrofen.

– Det har vært en krevende prossess å skrive denne boken, sier Randi som har skrevet kontinuerlig siden katastrofen inntraff.

– Mange har sagt til meg at jeg burde gi det ut, og da Bjørn Stuevold tilbød seg å være min mentor, valgte jeg å gjøre det.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Uvant

Randi forteller at rollen som forfatter er ny og ukjent for henne.

– Jeg har aldri tenkt på meg selv som et skrivende menneske, så dette er svært uvant for meg, sier hun.

– Jeg har fått kjenne på det jeg har hørt mange si, nemlig at det kan være vanskelig å gjennomføre en slik skriveprosess. Mange ting jeg hadde glemt har kommet opp til overflaten, både på godt og vondt.

Viktig stemme

– Vi lever i en tid der vi ser politiske strømninger som jobber mot demokratiet, ikke bar her i Norge, men over hele verden. Derfor følte jeg at det var viktig å skrive ned denne historien, å gi stemme til det som kan skje når destruktive krefter får slippe til, sier Randi og forteller videre at dette er hele familiens bok.

– Selv om det er jeg som har skrevet ordene, har hele familien vært med på dette. Både mannen min og Sebastian har vært med i hele prosessen og har hatt vetorett om det har vært noe de har ment ikke burde være med. Hun vet ikke om hun kommer til å skrive flere bøker.

– Nå har jeg skrevet denne boken og det er jeg veldig glad for.

Randi Johansen Perreau signerer bøker hos Nordli bokhandel på Malvik Senter lørdag 22.12 klokken 14.

Les Adresseavisens anmeldelse av Bare én kom tilbake her: (for abonnenter)

https://www.adressa.no/pluss/kultur/2018/12/15/Hjerteskj%C3%A6rende-lesning-18072365.ece

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...