Nea Radio

Går mot bygging i Stasjonsfjæra:

– Skremmende utkast fra utbygger

Stopp bygging i Stasjonsfjæra Jørgen Enoksen er sterkt i mot at det bygges flere leiligheter i Stasjonsfjæra i Hommelvik. Foto: Anne Gundersen

Nå er det på tide at bygge-kåte politikere og utbyggere stikker fingeren i jorda, framfor første spadetak, skriver Jørgen Enoksen i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Moan/Stasjonsfjæra har vært ett omdiskutert prosjekt, vedrørende om man skal kjøre anleggsmaskinene nede i fjæresteinene eller ikke.

Utbygging i fjærsteinene begynner å bli ett stadig mer omdiskutert tema, da flere strandsoner blir erstattet med bygningsmasse. Hvorfor skal Malvik være med på dette? Å bygge ned sårt tiltrengt natur i umiddelbart nærhet av Hommelvik sentrum er ikke løsningen!

Utbygging i Stasjonsfjæra er ikke en utbygging som gagner fellesskapet. Selv om man har ett overordnet nasjonalt mål om å bygge tett rundt kollektivknutepunkt, så må man også kjenne på om det smaker like mye som det koster.

Å bygge ned Stasjonsfjæra med betongklosser tett i tett, slik man valgte å gjøre med Hommelvik Sjøside tror jeg ikke (i likhet med mange andre) er den beste løsningen for Moanområdet. På Hommelvik Sjøside endte man opp med store arealer med plen, noen busker og minimalt med sjel.

Hommelvik skal selvfølgelig bli ett sterkere kollektivknutepunkt og fortettes til en viss grad, men skal man fortette vil også behovet for en grønn lunge bli større. Å bygge igjen det siste man har av naturlig utsyn mot fjorden tror jeg i likhet med leder i Friluftrådet, innbyggerinitiativet og Ungdomsrådet er feil. Her må man tenke bærekraftig og framtidsrettet, det kommer generasjoner etter oss! I kommunestyret uttalte flere representanter at de ville inkludere innbyggerne og ungdommen i den videre prosessen. Innbyggerne sin underskriftskampanjen ble forkastet, og Ungdomsrådet som har som oppgave å representere ungdommen ble ikke hørt: Med andre ord ett utrolig dårlig utgangspunkt.

Å se utkastet fra utbyggeren er akkurat som jeg hadde fryktet, store dominerende bygninger som blokkerer for det siste «vinduet» Hommelvikingene har til fjorden. I følge utbygger vil de bidra til at Hommelvik blir ett ende bedre sted å bo og leve.

Den beste måten de kan gjøre det på er å holde seg borte fra Moanområdet, og å komme seg ut av Stasjonsfjæra! Utbyggere og politikere har gjennom hele prosessen lovet at man skal føle seg velkommen i fjæra og at utbyggingen ikke skal gjøre det å

ligge i fjæra mindre attraktivt. Å se forslaget til utbygger er skremmende, men ikke sjokkerende. Det er som forventet, her skal man kline inn mest mulig på minst mulig plass. At arkitektene mener dette ivaretar byggeskikken for Hommelvik er en eneste stor fornærmelse.

Jeg tror utbyggerne og politikerne ikke bare har tatt seg en skje, men en hel flaske for mye med Møllers. Det er på tide at vi rykker tilbake til start, løfter blikket og tenker nytt og framtidsrettet for kommende generasjoner. Når man først begynner byggingen vil den aldri kunne reverseres. Her kan man få til noe som er minst like bra som Midsandtangen, kun ett steinkast fra Hommelvik sentrum. Nå er det på tide at man tar til fornuften når det gjelder området rundt Stasjonsfjæra.

Å se engasjementet i befolkningen gjennom blant annet Facebook-siden; «Bevar Stasjonsfjæra i Hommelvik» gir meg håp, gruppen som snart har 1000 likes viser hvor viktig denne saken er.

Hvis du støtter saken så oppfordre jeg alle til å gå inn å like siden; «Bevar Stasjonsfjæra i Hommelvik», her finner man bla. underskriftskampanjen (https://minsak.no/sak/2120) og vi kan vise hvor mange vi er som faktisk er MOT raseringen av Stasjonsfjæra. Sammen er vi sterke!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...