ANNONSE
Annonse
Nea Radio

FIAS

Skremmende tall om restavfallet

MINSKE RESTAVFALLET: Hjemmekompostering kan bidra til å minske restavfallet. Foto: Eva Birgitta Hollander

FIAS har utført plukkanalyser av avfallet og funnet ut at matavfall utgjør omtrent 47 prosent av restavfallet i Fjellregionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For å bidra til mindre mat i restavfallet starter FIAS nå opp med en tilskuddsordning for hjemmekompostering og håper at dette vil øke bevisstgjøringen av kildesortering av restavfallet også.

Tilskudd

Man kan nå søke om tilskudd tilsvarende 50% av kostnadene på innkjøpt hjemmekomposteringsutstyr, maks kr. 1.000 pr. abonnent. Har man allerede har kjøpt kompostutstyr i løpet av 2018 eller 2019 kan man få refundering av innkjøpet.

Fra mat til jord

Ved å kompostere matavfallet hjemme, sparer man miljøet for avfall og transport. Fias godkjenner alle typer komposteringssystem, både kald og varm kompostering. Man kan også velge Bokashi som er en enkel og smart kjøkkenkompostering som omgjør matavfallet til jord i løpet av få uker, og resultatet blir ypperlig gjødsel og jordforbedring til hagen.

Kompostering på kjøkkenbenken

Fias godkjenner alle typer komposteringssystem, både kald og varm kompostering. Man kan også velge Bokashi som er en enkel og smart kjøkkenkompostering som omgjør matavfallet til jord i løpet av få uker.

Onsdag denne uka vil FIAS ha kurs og orientering om hvordan man kan starte opp med kompostering av matavfall.

ANNONSE