Nea Radio

Pressemelding:

Skolestart ved PMF

Det har vært skolestart ved PMF Foto: Runar Kjøsen

Dette skriver rektor ved Peder Morset Folkehøgskole, Arild Moen i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Søndag 23.august var det skolestart på et nytt skoleår ved Peder Morset folkehøgskole. 71 elever fikk plass ved skolen.

Siden 10.mars har det ikke vært vanlig skolehverdag på nordsiden av Selbusjøen. Fjorårets elever fikk da en ukes permisjon, men fra 12.mars ble landets folkehøgskoler stengt av regjeringen og skoleåret ved PMF ble deretter avsluttet med fjernundervisning.

Gjennom hele sommeren har vi jobbet med en intern plan som skal ivareta elevers og ansattes trygghet kommende skoleår. Vår plan er i hovedsak bygget på regjeringens smittevernveileder for skolene, men med svært mange lokale tiltak. Dette har vært et komplekst arbeid og vi ønsker i den forbindelse å sende en takk til kommuneoverlege og Selbu kommune for et godt samarbeid gjennom sommeren.

Når elevene starter et år på folkehøgskole ved Peder Morset folkehøgskole blir man også tilknyttet lokalmiljøet på ulike måter. Denne høsten vil vi grunnet faren for Covid-19 ha konkrete tiltak som innebærer en mer intern drift enn vanlig og som også vil påvirke våre samarbeidspartnere og lokalsamfunnet for øvrig. I første omgang gjelder dette frem til søndag 13.september. Den første tiden ved oppstart vil være mest kritisk for en eventuell smitte på og utenfor skolen.

Blant annet vil folkebadet og utleie av skolens fasiliteter utgå i denne perioden. Tilbud som bilpleie, jobbfrukt og skolens PMF cafe` settes på vent, men vil vurderes fortløpende ut fra den reelle smittefaren. Skolen vil også ha dialog med Selbu Hestesportsklubb som planlegger med ulike arrangement utover høsten.

Eksterne besøk og leveranser til skolen anmodes til å kun være nødvendige ærend. Ved besøk og ærend må vedkommende legge igjen informasjon som navn, telefon og bostedskommune i tilfelle smittesporing skulle bli nødvendig.

Skolens elever er erfaringsmessig hyppige kunder og brukere av ulike butikker og tjenestetilbud i Selbu. I perioden frem til 13.sept vil skolen anmode elevene om å følge en plan hvor skolen er behjelpelig med transport for å dekke de ulike behovene elevene måtte ha.

Skolen beklager selvfølgelig de ulemper dette vil påføre våre samarbeidsaktører, men håper at vi snarlig kan gå tilbake til en mer normal hverdag. Vi benytter samtidig muligheten til å takke lokalsamfunnet for samarbeidet i en krevende tid.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...