Annonse
Nea Radio

Stjørdal: Her er numrene du kan ringe:

Fokus på de mest sårbare i påsken

Ta kontakt: Stjørdal kommune setter alt inn på å være tilstede for de som trenger det mest i påsken. Foto: Stjørdal Kommune

Barn av foreldre med kritiske samfunnsfunksjoner og særlig sårbare barn får barnehage- og skoletilbud i påsken. En rekke andre tiltak settes også inn for å hjelpe dem som trenger det mest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Vi er nå over i det vi kan kalle fase fire av koronakrisen, sa ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, under en digital pressekonferanse torsdag. De første akutte tiltakene som å få undervisning over på digitale plattformer, begrense smitte, ruste opp helsevesenet og å sette inn akutte økonomiske tiltak er i gang, og nå er tiden kommet for å se på de mer menneskelige sidene av situasjonen vi er inne i.

– Noe av det jeg tenker aller mest på i denne tiden, er ensomme mennesker og barn i særlig sårbare situasjoner, sa Vigdenes og pekte på at særlig en høytid som påskeferien kan være vanskelig for mange.

– Derfor setter vi nå inn tiltak for å håndtere også denne situasjonen.

Saken fortsetter under lydfila:

Må fange opp

En av de store bekymringene har vært om man nå i like stor grad som under normale forhold, klarer å fange opp problemer barn i sårbare hjemmesituasjoner har.

– Det er naturlig å tenke seg at foreldre med psykiske problemer eller problemer med rus, kan føle denne tiden ekstra utfordrende, sier etatsjef oppvekst, Ann Kristin Geving.

Kommunen har valgt å holde skoler og barnehager åpne i påsken. Både for barn med foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner og for barn i sårbare situasjoner.

– Her er vi akutt klar over at vi må gjøre en innsats, slik at dette ikke blir en ekstra vond tid for barna som har hatt skole og barnehage som et fristed, mener hun.

Trenger du noen å snakke med?

En rekke tjenester står parat dersom du har behov for støtte

* Familieteamet har telefonnummer 95 01 52 25

og e-post familieteamet@stjørdal.kommune.no

*Barnevernet følger opp barn som har barnevernstiltak direkte

*Barnevernet i Værnesregionen har ordinær åpningstid og når spå telefon 95 19 12 50

  • Barnevernvakta i Trondheim er åpen utenfor ordinær åpningstid og nås på telefon 90 28 70 37.
  • Skolehelsetjenesten er tilgjengelig for elever på telefon 74 80 44 40 og på instagram #ungdomshelsestjørdal.


*Politiet i Værnesregionen kan kontaktes på telefon 02800

*Barn og unge kan også kontakte den nasjonale alarmtelefonen på telefon 116 111.

Arbeidsgruppe

Geving forteller at etat oppvekst har satt sammen en arbeidsgruppe som blant annet består av representanter fra barnevernet, politiet, nav, ungdomskontakt og andre aktuelle enheter og instanser.

– Vi jobber tett sammen for å klare å nå de som trenger det mest. I tillegg har vi opprettet en rekke telefontjenester for mennesker som nå har det vanskelig, enten det er barn, mennesker som opplever utfordringer med mental helse, eller ensomme mennesker, sier hun.

– Det finnes mange der ute som vil hjelpe og det er viktig at du tar kontakt. Tjenestene og menneskene bak dem, er her for å hjelpe.

Nøkkelord

Annonse