Nea Radio

Nea Radio

Skogdag med fokus på ungtrær

Stemning: Stemningen var som den skulle under skogdagen på Jervskogen. Det ble servert både bålkaffe og wienerbrød og ordfører i Malvik, Ingrid Aune, holdt åpningstalen. Her er hun sammen med Jens Nicolai Jenssen fra Malvik skogeierlag og Kjetil Tolvstad fra miljøenheten i Trondheim kommune. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag arrangerte Nidaros Skogforum skogdag på Jervskogen og der var representanter fra skogdrifta i alle regionens kommuner til stede.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag ble det arrangert skogdag på Jervskogen og tema for dagen var pleie av ungskog samt skogsveier.

– Skogsforvaltning er viktig og derfor er det gledelig at så mange har tatt turen hit i dag, sier pådriver i Nidaros Skogforum, Torgrim Granberg. Jobben hans er å oppsøke skogeiere for å snakke om hvordan skog best mulig kan forvaltes.

– Skogeiere er stort sett flinke til å ta vare på ressursene, men vi ser også at man i dag ofte har både jobb og interesser utenfor skogsdrifta og da skal vi i Nidaros Skogforum være en inspirator til å ta et ekstra tak, sier han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Rekruttering

En annen oppgave Nidaros Skogforum tar alvorlig, er rekrutteringen av yngre krefter.

– Det er viktig at vi viderefører skogsdrift som yrke og vi har en rekke tiltak som ser ut til å fungere bra, sier han og forteller at man blant annet har satt i gang skogsdrift som valgfag i Selbu.

Friluftsliv

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, holdt åpningstalen under arrangementet. Noe av det hun la vekt på var forbindelsen mellom skogsdrift og friluftsliv.

– Det rike og aktive friluftslivet vårt og skognæringa er gjensidig avhengige av hverandre. Derfor vil jeg benytte anledningen til å takke skogeierne for den innsatsen dere legger ned for friluftslivet, felleskapet og livskvaliteten her i kommunen, sa Aune.

Priser

Ivar Fuglem er tidligere leder av Selbu skogeierlag, og sier at han konstaterer en oppsving i interessen for skogsdrift de senere årene.

– Vi hadde en slump for noen år siden, men nå ser vi at tømmer får gode priser og dette har ført til høyere aktivitet, sier han og legger til at han så absolutt har tro på næringa i framtiden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...