Nea Radio

Skisesongen sparkes i gang i Östersund

Forsvarer: Nordmannen Ludvig "Ludde" Søgnen Jensen er klar til å forsvare fjorårets seier i Östersund Foto: Privat

Skisesongen sparkes i gang i Östersund med VW-Supersprinten og norske superstjerner

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvis du tror at familien din vil trives med ski, fart og konserter kan Östersund være stedet helgen 2.-3. november. Da arrangeres Östersund Winter Grand Opener med VW-Supersprinten for andre gang. På startstreken står verdens raskeste mann på distansen, nordmannen Ludvig Søgnen Jensen, klar til å forsvare fjorårets seier. SVT sender 100-meterssprinten direkte og Mittmedia sender alle konkurranser på webben.

Denne helgen har blitt et sikkert tegn på at vinteren er i anmarsj. Det svenske landslaget og flere av de norske sprintkanonene er på plass under sesongåpningen i Östersund. På damesiden er Marte Nordlunde klar, innehaver av verdensrekorden på distansen 100 meter.

100-metersprinten har de seneste årene hatt en stor utvikling, og det er blitt flere konkurranser.

- Den TV-sendte sprinten i Östersund har mange gode utøvere i startfeltet og er virkelig et høydepunkt, sier fjorårets vinner Ludvig Søgnen Jensen, som har trent for å slå verdensrekorden på nytt.

Ny konkurranseform for TV

- Det er veldig morsomt at SVT er med på laget og utvikler et nytt TV-format. Den korte distansen over hundre meter gir høyt tempo, spenning og nærhet til publikum. Det viser også at langrenn kan være en fartsfylt arenasport, sier Ante Andersson. Han er daglig leder for Sportkompaniet som står som arrangør sammen med skiforeningene i Jämtland. Overskuddet fra arrangementet går tilbake til distriktets skiungdom.

Noe for alle, og litt galskap for noen

Fredag 2. november åpner Östersund Winter Grand Opener med Sveriges største skimesse, Intersport Skidmässa, etterfulgt av den offisielle åpningen av skifesten. Lørdagen er alle fra 9 år velkomne til å delta i konkurransen. De som velger å ikke gå renn kan delta i mye annen «galskap» som Robin Bryntesson selv kaller sin underholdning denne helgen. I Norge er Robin nok mest kjent som makkeren til Nicolay Ramm i NRK sitt konsept «Helt Ramm». Dagen avsluttes med supersprint-bankett der det utloves stjerner, artister og underholdning i verdensklasse. Startskuddet for 100-metersprinten går søndagen kl. 09.30 med finale kl. 12.30. Helgens speaker og konferansier tilhører også eliten i sin sjanger, nemlig norske Kjell-Erik Kristiansen.

- Dette er et flott initiativ som muliggjør at Östersund får stå som vert for premieren i Supersprint. Det skaper tilvekst, styrker vår merkevare og befester vår posisjon som arrangør av internasjonale skikonkurranser, sier Elisabeth Richardsson, markedssjef i Destination Östersund.

- Vi går en spennende vinter i møte med mange nasjonale og internasjonale skikonkurranser som kulminerer med VM i skiskyting 7.-17. mars, avslutter hun

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...