ANNONSE
Annonse

Skisesongen sparkes i gang i Östersund

Forsvarer: Nordmannen Ludvig "Ludde" Søgnen Jensen er klar til å forsvare fjorårets seier i Östersund Foto: Privat

Skisesongen sparkes i gang i Östersund med VW-Supersprinten og norske superstjerner

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvis du tror at familien din vil trives med ski, fart og konserter kan Östersund være stedet helgen 2.-3. november. Da arrangeres Östersund Winter Grand Opener med VW-Supersprinten for andre gang. På startstreken står verdens raskeste mann på distansen, nordmannen Ludvig Søgnen Jensen, klar til å forsvare fjorårets seier. SVT sender 100-meterssprinten direkte og Mittmedia sender alle konkurranser på webben.

Denne helgen har blitt et sikkert tegn på at vinteren er i anmarsj. Det svenske landslaget og flere av de norske sprintkanonene er på plass under sesongåpningen i Östersund. På damesiden er Marte Nordlunde klar, innehaver av verdensrekorden på distansen 100 meter.

100-metersprinten har de seneste årene hatt en stor utvikling, og det er blitt flere konkurranser.

- Den TV-sendte sprinten i Östersund har mange gode utøvere i startfeltet og er virkelig et høydepunkt, sier fjorårets vinner Ludvig Søgnen Jensen, som har trent for å slå verdensrekorden på nytt.

Ny konkurranseform for TV

- Det er veldig morsomt at SVT er med på laget og utvikler et nytt TV-format. Den korte distansen over hundre meter gir høyt tempo, spenning og nærhet til publikum. Det viser også at langrenn kan være en fartsfylt arenasport, sier Ante Andersson. Han er daglig leder for Sportkompaniet som står som arrangør sammen med skiforeningene i Jämtland. Overskuddet fra arrangementet går tilbake til distriktets skiungdom.

Noe for alle, og litt galskap for noen

Fredag 2. november åpner Östersund Winter Grand Opener med Sveriges største skimesse, Intersport Skidmässa, etterfulgt av den offisielle åpningen av skifesten. Lørdagen er alle fra 9 år velkomne til å delta i konkurransen. De som velger å ikke gå renn kan delta i mye annen «galskap» som Robin Bryntesson selv kaller sin underholdning denne helgen. I Norge er Robin nok mest kjent som makkeren til Nicolay Ramm i NRK sitt konsept «Helt Ramm». Dagen avsluttes med supersprint-bankett der det utloves stjerner, artister og underholdning i verdensklasse. Startskuddet for 100-metersprinten går søndagen kl. 09.30 med finale kl. 12.30. Helgens speaker og konferansier tilhører også eliten i sin sjanger, nemlig norske Kjell-Erik Kristiansen.

- Dette er et flott initiativ som muliggjør at Östersund får stå som vert for premieren i Supersprint. Det skaper tilvekst, styrker vår merkevare og befester vår posisjon som arrangør av internasjonale skikonkurranser, sier Elisabeth Richardsson, markedssjef i Destination Östersund.

- Vi går en spennende vinter i møte med mange nasjonale og internasjonale skikonkurranser som kulminerer med VM i skiskyting 7.-17. mars, avslutter hun

Nøkkelord

Siste nytt i Sport Vis flere

Livsglede en hel helg

Livsglede en hel helg

Landsturneringen for funksjonshemmede til Stjørdal

Fra 30. august til 1. september fylles Stjørdal med livsglede når byen skal arrangere Landsturneringen for funksjonshemmede 2019.

Viktig seier i bunnstriden

Viktig seier i bunnstriden

Selbu sikret seg to poeng i jevn kamp mot tabelljumbo Melhus/Gimse

Malvik satser på E-sport

Malvik satser på E-sport

Malvik kommune har startet et prosjekt der såkalt E-sport får rammer på lik linje med andre fritidsaktiviteter.

SBK Årets Fair Play-klubb

SBK Årets Fair Play-klubb

Selbu Ballklubb er tildelt prisen som Årets Fair Play-klubb for NFF Trøndelag.

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Sivert Kjøsnes tok bronsje i F650

Kjøsnes passerte Lars Monsen på siste etappe inn mot Røros.

10 fikk ny eier

10 fikk ny eier

Da Matti Vilhjalmsson dro til Vålerenga, ble drakt nummer 10 ledig. Allerede da begynte Pål-André Helland å tenke tanken om et nummerbytte.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE