Nea Radio

Trondheim Havn:

Skip i korona-karantene

I karantene: Subsea-fartøyet MS Normand Vision la torsdag ettermiddag til kai i Trondheim. Skipet vil ligge i karantene i påvente av testing for covid-19. Foto: Joakim Halvorsen

Subsea-fartøyet MS Normand Vision la torsdag ettermiddag til kai i Trondheim. Skipet vil ligge i karantene i påvente av testing for covid-19, opplyser Trondheim kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Én person har fått påvist koronavirus etter å ha forlatt skipet ved et tidligere anløp i en annen havn. Resten av mannskapet på 92 personer holdes i karantene i henhold til IHR-forskriften. Det er foreløpig ikke registrert symptomer hos øvrig mannskap, det melder Adresseavisen.

Skipet vil ligge til kai 68 (Turistskipskaia) de neste dagene innenfor et ISPS-sikret område, inngjerdet med vakthold.

På grunn av kaikapasitet og nærhet til St. Olavs Hospital er Trondheim Havn utpekt til beredskapshavn i forbindelse med mulig koronautbrudd på skip.

Testes i kveld: Mannskapet på Subsea-fartøyet MS Normand Vision som teller 92 person blir testet i løpet av kvelden. Foto: Joakim Halvorsen

Testes i kveld

Fungerende kommuneoverlege i Trondheim kommune, Elizabeth Kimbell, opplyser til Adresseavisen at de har mål om å teste alle de 92 personene om bord i skipet i løpet av torsdag kveld.

– Vi sender et prøvetakingsteam om bord i kveld, sier hun.

Kimbell forteller at det er første gang under koronaperioden at Trondheim kommune står overfor en slik situasjon med et skip til kai der alle om bord skal testes. Kommuneoverlegen sier at de håper å få svar på alle testene i løpet av fredagen.

– Vi har god kommunikasjon med laben på St. Olavs hospital. Det er snakk om ganske mange prøver på en gang her, men de forbereder mottaket, sier Kimbell.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...