ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Redningsaksjon:

Skiløper kjørte inn i et berg

Redningshelikopteret kom ikke frem

Foto: Marit Manfredsdotter

Det pågår en redningsaksjon på Frolfjellet i Levanger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2021 kl 17:10

ANNONSE
Annonse

Det ble 2. juledag iverksatt en redningsaksjon på Frolfjellet i Levanger, etter melding om en skiløper som har kjørt inn i et berg. Vedkommende var en del av et turfølge på åtte ungdommer som var på tur.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Anne Birigtte Arras, sier til Nea Radio at det dreier seg om en skiløper på randoneeski. Hun opplyser videre at hendelsen har skjedd i nærheten av Skallstuggu.

Et redningshelikopter av typen AW101, bedre kjent som SAR Queen, lettet fra Ørland flystasjon klokken 13.10 ifølge Flightradar24. Redningshelikopteret har i lengre tid hengt over Levangernesset, før det cirka klokken 14.20 returnerte til Ørlandet.

– Helikopteret kommer seg ikke inn til skiløperen på grunn av været. Nå har vi en snøscooter på vei inn i terrenget, og vi håper å ha helsepersonell på stedet om ikke så lenge, sier Arras til Trønder-Avisa.

Arras forteler til avisen at skiløperen har skader i bein og i ansiktet, og at vedkommende er våken, men kald.

Politiet melder på Twitter at skutere er sendt inn for å ta hånd om den skadde. Politiet skryter samtidig av turkameratene som har gjort en meget god innsats med å stabilisere og trygge den skadde.

Nøkkelord

ANNONSE