Nea Radio

– Skatt er rettferdig fordeling av godene

Bjørn Salvesen. Foto: Nils Kåre Nesvold.

SV vil reversere regjeringens usosiale skattekutt til de rikeste for å få mere penger til velferd.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den økende økonomiske ulikheten i landet, bekymrer et flertall av velgerne.

SV vil reversere regjeringens usosiale skattekutt til de rikeste for å få mere penger til velferd.

SV vil ha en skattereform som gir lavere skatt på vanlige og lave arbeidsinntekter. Og økt skatt på formue, utbytte og eiendom, men med bunnfradrag da det er de middels og store formuer som er viktige i utjevningssammenheng.

I de siste 100 år har det i det norske folk vokst fram en forståelse for at skatt er et av de virkelig gode instrumenter som kan brukes til å både bygge opp en velferdsstat alle innbyggerne nyter godt av, og være et virkemiddel til en rettferdig fordeling av økonomiske goder.

Når Høyre og FRP for andre gang går til valg på lavere skatter, omgås igjen behendig temaet om hvem som skal betale gildet. For noen betaler. De siste fire år har vist at lavere skatter ikke har økt investeringslysten til de rikeste som fikk de største skattelettene, de har bare blitt rikere. Skatteletten til de med de lavere inntekter som kunne ha trengt et løft, telles i hundrelapper. Og det er gjort usosiale og smålige skattekutt i støtten til uføre foreldre, mindre til pensjonistene osv.

SVs skatteopplegg innebærer samme skattenivå som under årene med rød-grønt styre. Da blomstret næringslivet med 300.000 nye jobber skapt, hvorav 200.000 i privat sektor. I motsetning til de siste fire år hvor det meste av veksten skjer i offentlig sektor, og svært lite i det private næringslivet. Stikk i strid med hva den nåværende regjeringen hevdet skulle være effekten av skattelettene.

SV vil ha en økonomi som fungerer godt for alle. Vi vil gjenreise tanken om at sosial utjevning og felles velferd skaper trygghet og frihet for alle. Fordelene med små forskjeller er mange. I land med store forskjeller lever folk kortere, flere har alvorlige helseplager, kriminaliteten er høyere og utdanningsnivået lavere. Store forskjeller gir økonomisk ustabilitet og grobunn for økende sosiale problemer, segregering, fremmedhat og rasisme.

SV inviterer deg med på kampen for et mere rettferdig samfunn.

Med hilsen

Bjørn Salvesen

5.kandidat Sør-Trøndelag SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...