Nea Radio

Skaper framtidsplaneten Futura

Futura: Aksel Sørås (15) (t.v) og Johannes Thaule (13) er blant de 4000 speiderne som i denne uka er samlet til landsleir på Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

Mer enn 4000 speidere fra inn- og utland er samlet til landsleir på Stjørdal og sammen skal de skape framtidsplaneten Futura.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Speiderne kommer fra hele verden og fyller jordene rundt Lånke skole med telt, bållukt og framtidsplaner.

– Siden vi er her i Trondheimsområdet, så har vi valgt å ha Trondheim som teknologihovedstad og en bedre verden i framtiden i fokus. Derfor navnet Futura, forteller kommunikasjonsansvarlig Kine Ness om leiren det har tatt fire år å planlegge.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Bedre verden

Johannes Thaule (13) og Aksel Sørås (15) trives godt på leir.

– Det artigste er egentlig å være sammen med mange andre speidere, mener Johannes. Hverken han eller Aksel har tenkt veldig mye på framtiden, men Johannes gleder seg.

– Og så håper jeg verden blir et bedre sted, sier Aksel.

Oppvask: Tor Andre´ Undrum fra Sørumsand er en av flere hundre voksne som er tilstede for å sørge for at landsleiren går sin gang. Foto: Anne Gundersen

Voksenhjelp

Å arrangere en speiderleir av et slikt format, krever stor vokseninnsats. En av dem som bidrar er Tor Andre´ Undrum.

– Jeg har vært speider selv siden jeg var 11 år og syntes det er både fint og viktig å bringe dette videre, smiler han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...