ANNONSE
Annonse
Nea Radio

King For A Day:

Skal varme opp for TOTO

Stor gig for trønderne i King For A Day: Fra venstre, Petter Selliseth, Ørjan Strømme og Jan Egil Øverkil. Foto: Kjell Solstad.

I dag ble det klart hvem som får oppdraget som oppvarmingsband for TOTO når den amerikanske supergruppa spiller på Sverresborg 16 august i år. Oppdraget går til trønderbandet King For A Day.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Da det ble snakk om at TOTO skulle tilbake til Trondheim for tredje gang tok jeg kontakt med Stein Vanebo i Trondheim Stage og sa at dette måtte vi bare være med på, sier trommis Jan Egil Øverkil i King For A Day.

Det stod mellom King for A Day og to andre band i valget av oppvarmingsband men jobben falt altså til trommis Jan Egil Øverkil og de to andre i bandet.

Dette er ikke helt tilfeldig fordi Øverkil kjenner Steve Lukather som er gitarist vokalist og manager for supergruppa. De ble kjent den første gangen TOTO var i Trondheim.

– Egentlig startet det for mange år siden. Vi fant tonen veldig i 2007 og da var jeg vertskap for bandet tilbragte vi hele dagen og natta sammen. Uten at det skal høres noe tvilsomt ut, ler Øverkil.

For i 2007 når bandet var i Norge var det nøyaktig 15 år siden orginaltrommis Jeffrey Porcaro i TOTO døde og det var en følelsesladet aften for Lukather og resten av gjengen som Øverkil fikk ta del i.

– Vi fant tonen og har holdt kontakten siden, forteller Øverkil.

Har visst det en uke

Bandet har visst om dette i ei ukes tid, og får endelig lov til å dele det med resten.

– 16. august har vi fått æren av å åpne showet for Toto på Sverresborg arena i Trondheim! Over 7000 billetter er solgt, men det er fortsatt mulig å slå kloa i billetter. Vi lover et band i sitt livs form, og masse god musikk før selveste Toto avslutter kvelden! Vi tar med oss Kay Ronny Dahl på keyboards, og Chelsea Michelle Wold og Nina Brovoll på kor, for å toppe laget. Vi glær oss, sier de i en pressemelding.

Da reporter Knut Inge Seem slo på tråden i ettermiddag hadde trommis Jan Egil Øverkil nettopp vært på telefon med TOTOs gitarist Steve Lukather:

Nøkkelord

ANNONSE