Nea Radio

Skal utforske ung psykisk helse med humor

Psykisk helse: Skirevyen med nummeret «Bakvendtland», som vant Beste tekst under NM i revy 2017. Tekstforfatter er Andreas Gregersen, som er en del av prosjektet «Humor og ung psykisk helse». Foto: NRF/Tor Ivar Viken

Norsk Revyfaglig Senter har fått 100 000 kroner i støtte fra Kavlifondet. Målet er å gi ungdom bedre psykisk helse ved å invitere dem opp på revyscenen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi ønsker å få ungdom opp på scenen og å vise fram deres utfordringer, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen.

Revy er sosialt og allerede et godt tiltak til bedre psykisk helse, men Øen mener at det er vel så viktig å lære å le litt av seg selv.

– Vi tror humor kan brukes til å få vanskelige ting på avstand, sier han.

Langsiktig satsing

Prosjektet tar sikte på å utforske en metode hvor ungdom bruker seg selv i utviklingen av humor. Ti unge revyaktører fra forskjellige deler av landet skal inviteres til en samling hvor Norsk Revyfaglig Senter ønsker å teste ut denne metoden. Hele prosessen skal dokumenteres slik at også andre revygrupper kan ta den i bruk.

Dette er starten på en langsiktig satsing for Norsk Revy. Resultatet fra samlingen og samtaler med ungdommene skal gi kompetansesenteret på Høylandet i Trøndelag innsikt i tematikken og legge grunnlaget for det videre arbeidet med ungdom, psykisk helse og revy.

For å gjennomføre prosjektet henter de krefter utenfra. Andreas Gregersen skal lede den faglige delen av prosjektet.

– Andreas er et av de største revytalentene her til lands. Han skriver, regisserer og spiller, og er genuint opptatt av utvikling og nyskaping på humorfeltet. I tillegg har han vært instruktør for flere skolerevyer og kan å jobbe med ungdom, sier Øen.

Humor om hvem ungdommen er

Metoden prosjektet tar utgangspunkt i lærte Gregersen da han selv var student. Som instruktør i flere sceneproduksjoner har han tilpasset den til å bli et godt verktøy for utvikling av humor. Kjernen i metoden er å skape forestillinger på gulvet sammen med aktørene, med ungdommene selv som utgangspunkt.

– «Den nye åpenheten» har allerede blitt et begrep, men er det noe gøy? Jeg mener det, og ungdom både kan og vil tulle med det som opptar dem, sier Gregersen om å lage humor av ungdommens utfordringer.

Han mener det er bare er fantasien som setter grenser, og måten han jobber med aktørene på gjør at de får et unikt produkt laget av, for og om ungdommene selv.

– Det blir humor om hvem de er, hva de bekymrer seg for, hvor det gjør vondt, hvor det gjør godt, og hvor det gjør sånn akkurat passe, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...