ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skal unngå plunder og hæft

Åpnet: Fylkesordfører Tore O. Sandvik var blant de prominente talerne under den både høytidelige og særdeles uhøytidelige åpningen av metrobuss-systemet i Trondheim lørdag. Foto: Anne Gundersen

Bussystemet som skal sørge for at befolkningsveksten i Trondheim ikke går utover nullvekstmålet har begynt å rulle i bygatene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det har vært mange og lange måneder med ombygging i Trondheim sentrum for å gjøre plass til de nye metrobussene. Byggeperioden er ikke ferdig, men nå har de første metrobussene begynt å rulle. Lørdag var det derfor en storstilt markering på torget hvor Mads Bones og Olve Løseth holdt regien rundt taler og seremonien som kulminerte med snorklipping. I tillegg til Bjørne Grimsrud, direktør for Styring og strategistaben i Statens vegvesen og varaordfører i Trondheim, Ola Lund Renolen (MDG), var også fylkesordfører Tore O. Sandvik på plass.

– Media har vært flinke til å trekke fram alt som kan gå galt når det gjelder metrobussene, så det er nok mange som er litt bekymret i dag. Dette håper vi å få rettet på snart, sier Sandvik.

Saken fortsetter under bildet

Trønder: Mads Bones og Olve Løseth sørget for en underholdende ramme rundt arrangementet, blant annet ved å la trønderhits ljome utover publikum. De hadde også fått ned Silje Lundblad fra Røros, hvor hun var opptatt med å spille rollen som Maren i Elden. Foto: Anne Gundersen

Utviklet på 70-tallet

Dagens kollektivnett i Trondheim ble designet på 1970-tallet.

– Da bodde det mange færre mennesker her og vi bodde helt andre steder enn vi gjør i dag. Så når vi nå - 50 år etter - utvikler et nytt system, så må det bli helt annerledes, mener Sandvik.

– Vi har gått fra å være en stor småby til å bli en liten storby og befolkningsveksten kommer ikke til å avta de neste tiårene. Dersom vi skal nå nullvekstmålet må vi ha et system som gjør at det er mulig å ta buss for dem som ønsker det. Og dette systemet må være så bra at folk velger det når det er mulig. Bussene skal gå oftere og de skal gå der folk reiser, sier Sandvik.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Plunder og hæft

I talen før snoren ble klippet, sa Tore O. Sandvik at det man først og fremst skulle unngå når man tok buss, var plunder og hæft.

– Der har jeg lært et nytt uttrykk i dag! Det skal jeg jammen begynne å bruke, sa Mads Bones lykkelig etter at varaordføreren var ferdig med talen.

– Så får vi bare satse på at han ikke bruker det om metrobussene, ler Tore O. Sandvik.

Nøkkelord

ANNONSE