Nea Radio

Skal taksere skogsverdier

Takstering: Jens Nikolai Jenssen er prosjektleder for takseringsarbeidet som skal gjennomføres for å finne ut hvilke verdier som ligger i skog i Malvik, Stjørdal og Meråker. Foto: Anne Gundersen

1000 skogeiere i Malvik, Stjørdal og Meråker får tilbud om å taksere skogen sin. Målet er å finne ut hva som finnes av nyttbart skogsvirke i de tre kommunene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Skogeiere i Malvik, Størdal og Meråker får nå tilbud om å få utført en ressurskartlegging på skogen sin.

– Dette er viktig for å kunne forvalte skogen på en bærekraftig måte, sier prosjektleder for skogstakseringsprosjektet, Jens Nikolai Jenssen.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Målet med prosjektet er å kartlegge verdiene som ligger i eiendommene

– Vi har fått med fylkesmannen på laget og vi har satt ned styringsgruppe. Selve takseringsjobben er sendt ut på anbud for å få et profesjonelt takstselskap til å håndtere saken, sier Jenssen.

– For skogeiere er det viktig å få oversikt over hva som finnes i skogen, hva du kan forvente å høste og hva som skal til for å kunne få til en optimal skog. Det er viktig å ha oversikten over dette når du skal søke om forskjellige tilskudd, for eksempel til bygging av vei og lignende.

Tilskudd fra fylkesmannen

Dersom du registrer deg i prosjektet før 10. februar, får du som skogeier tilskudd fra fylkesmannen for å gjennomføre takseringen.

– Etter denne datoen vil det bli vesentlig dyrere å gjennomføre en slik taksering. Jenssen sier videre at for å kunne få dette tilskuddet, må man også foreta en miljøregistrering for å tilfredstille og bli sertifisert etter gjeldende miljøstandard.

– Det er viktig, både for den enkelte skogeier og for de tre kommunene, å få innblikk i hva som finnes av nyttbar skogsvirke i Malvik, Stjørdal og Meråker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...