Nea Radio

Skal lokke tyskere med mat og reiseliv

Lars-Eric Granqvist og Jorid Skott Svendsen skal til Grüne Woche i januar. Her er de sammen med Marit Evanger under matmessa i år. Foto: Wil Lee-Wright

Trøndelag er godt representert på verdens største matmesse i Berlin i januar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Målet med deltagelsen er å lokke tyskere på besøk til regionen. De trønderske deltagerne har nå startet oppkjøringen til å vise fram sin region og Trøndelag som mat- og reiselivsdestinasjon til tyskerne, skriver Oi! Trøndersk Mat og Drikke i en pressemelding.

Messen Internationale Grüne Woche (IGW) er Landbruks- og matdepartementets største internasjonale satsing i løpet av året. Gjennom messen skal deltakerne vise fram Norge som en mat- og reiselivsdestinasjon med tydelig lokal og regional identitet.

Det velges ut 3 regioner som representerer Norge, og i år er det Trøndelag, Nord-Norge og Fjell Norge.

Trøndelag med for femte gang

Trøndelag er med for femte gang, og anses å være en sterk destinasjon med kobling mat og reiseliv.

– Vi gleder oss stort til å være med til Grüne Woche igjen, sier prosjektleder Brit Melting i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, i pressemeldingen.

– Det betyr mye for Trøndelag å være representert, og arbeidet i forkant gjør at mange bedrifter i regionen finner sammen og utvikler samarbeid. Gjennom dette arbeidet bygger vi Trøndelag med mat! Slik får vi styrket Trøndelag som mat- og reiselivsdestinasjon, og målet er at dette skal vare også utover deltagelsen i Berlin, sier Melting.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Disse skal stå på stand for Trøndelag i Berlin i januar. Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke As

– Stor kabal å finne ut hvem som skal være med

Over 25 deltakere fra hele Trøndelag vil være fysisk til stede i Berlin i løpet av de ti dagene messen varer. Dette er matprodusenter og reiselivsaktører som skal formidle budskapet om matopplevelsen som finnes i regionen.

– Det er en stor kabal å legge for å finne ut hvem som skal være til stede på stand i Berlin. De skal være representanter for sin region, og de skal kunne selge Trøndelag og Norge som mat- og reiselivsdestinasjon. Det må skje på tysk eller engelsk, og det er lange dager på messen, forteller Melting.

Noen matprodusenter blir representert gjennom en meny som tilbys på stand, som har et utvalg av råvarer fra hav til fjell. Flere reiselivsbedrifter «deltar» også med matopplevelser som reisemål som presenteres publikum i en brosjyre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove Martens, er en av tre rørosinger som skal stå på stand under Grüne Woche. Foto: Marit Langseth

Tre deltakere fra Røros

Det er totalt 8 regioner representert på messen fra Trøndelag: Røros, Oppdal, Orkdalsregionen, Trondheimsregionen med Frosta og Stjørdal, Hitra/Frøya, Fosen, Innherred med Den Gyldne Omvei og Namdalen med Namdalskysten.

Fra Røros deltar Jorid Svendsen fra Vaudalen Fjellhotell, Lars-Eric Granqvist fra Rørosmeieriet og Tove Martens fra Destinasjon Røros.

– For Destinasjon Røros så betyr det mye å være med. Der vil vi få mulighet til å få et større nettverk og få satt Rørosregionen enda mer på kartet med tanke på matopplevelser spesielt, sier Martens til Nea Radio.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...