Nea Radio

Statens vegvesen:

Skal legge bedre til rette for næringstransport innen fiske og akvakultur

En ny tilskuddsordning skal legge bedre til rette for næringstransport. Foto: Knut Opeide

I Statsbudsjettet for 2020 er det opprettet en tilskuddsordning for fylkesveier som er viktige for næringstransport innen fiske og akvakultur. Det er bevilget 91,5 millioner kroner til ordningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Målet med ordningen er å bedre framkommeligheten og øke konkurranseevnen for næringslivet, gjennom å stimulere til utbedring av fylkesveier som er særlig viktige for næringslivets transporter.

Oppfordrer fylkene til å søke

Statens vegvesen administrerer tilskuddsordningen, og oppfordrer de aktuelle fylkene til å søke om midler. Det er kun fylkeskommunen som kan søke om tilskudd.

- Fiske- og havbruksnæringene er i vekst, og blir blant de viktigste framtidsnæringene for Norge. Det er viktig å styrke transportårene for å få varene ut. Disse tilskuddsmidlene skal bidra til det, sier fungerende divisjonsdirektør for Transport og samfunn i Statens vegvesen Kjetil Strand.

18 aktuelle strekninger

Transportetatene kartla i forbindelse med ny nasjonal transportplan (NTP) hvilke strekninger som er viktigst for næringslivets transporter.

På bakgrunn av kartleggingen er det definert 18 veistrekninger som er aktuelle for tilskuddsordningen. Strekningene ligger i fylkene Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland.

Det åpnes for at fylkeskommunene kan søke om tilskudd til tiltak utenfor avgrensningen dersom dette kan begrunnes i god måloppnåelse.

Statlig bidrag på inntil 40 prosent

Fylkeskommunene kan søke om tilskudd til prosjekt med oppstart i 2020 og/eller 2021. Søknadsfristen er 15. september 2020.

Tilskudd som gis skal brukes på oppgradering av fylkesveinettet, og det statlige bidraget kan være på inntil 40 prosent av prosjektkostnaden. Øvrig finansiering skal være fra fylkeskommunale/kommunale eller lokale bidrag.

Kriterier for tildeling

Tilskuddsmidlene tildeles etter følgende kriterier, der 2a til c veier tyngst:

1. Tungbilandel og ÅDT (årsdøgntrafikk) på aktuell vegstrekning

2. Konkrete forbedringer og betydningen av disse for næringen hvis det foreslåtte tiltaket gjennomføres

a. bedret regularitet (oppetid på vegnettet)

b. økt totalvekt og/eller aksellast

c. tidsbesparelse ved bedret fremkommelighet

d. tiltak som bedrer regularitet/fremkommelighet gjennom bruk av ny teknologi/ITS prioriteres

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...