ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Pål-Amund Johansen-Paule og Hanne Feragen fra Miljøpartiet De Grønne Røros skal samle inn avblomstrede påskeblomster påskeaften og 2. påskedag. Foto: Marit Langseth

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Vi skal ha stand på Plattingen i Røros sentrum, og der skal vi informere og samle inn avblomstrede påskeblomster, sier Hanne Feragen fra MDG Røros.

– Påskeliljer som man kjøper i potter visner gjerne etter et par dager, og så kaster man dem. Vi skal i stedet samle de inn, for løkene kan leve videre.

Partiet tar også imot løker fra tulipaner, perleblomster og andre blomster med løker. På sikt skal disse løkene gjøre Røros sentrum vakrere og hjelpe insekter på våren.

– Hvis vi får løker med røtter så kan vi sette dem ut ganske snart, og så blomstrer de kanskje allerede til sommeren. Om ikke, så går det an å tørke løkene og sette de ut på høsten, så blomstrer de til neste sommer, sier Feragen.

Prosjektet startet etter at Feragen fant noen gamle blomsterløker som var kastet i søpla. Hun plantet dem, og fikk dermed mange fine påskeliljer blomstrende i hagen sin.

– Nå har vi fått tillatelse fra kommunen til å sette de i jorda ved Nilsenhjørnet, sier hun og fortsetter:

– Dette handler om å bruke om igjen det som allerede er produsert. I tillegg er det viktig å gi humler og bier nektar de kan spise tidlig på sesongen. Påskeliljer, tulipaner og stemorsblomster for eksempel, er veldig gode planter for de blomstrer tidlig. Samtidig får kommunen en vakrere by uten å bruke penger på det.

Hør intervjuet med Hanne Feragen her:

Nøkkelord

ANNONSE