Annonse
Nea Radio

Veidekke:

Skal bygge kyllingslakteri på Røra

Slik ser arkitektene for seg at slakteriet på Røra blir seende ut. Foto: Tegninger fra arkitekten.

Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør skal bygge et slakteri for kylling på Røra i Trøndelag for Berg Eiendom Levanger AS. Slakteriet skal benyttes av Ytterøykylling AS og Nortura. Oppdraget har en verdi på om lag 140 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Vi er svært glade for at Berg Eiendom har valgt oss som entreprenør. Det gir en betydelig produksjon for oss i både 2023 og 2024, noe som igjen er med å trygge arbeidsplassene for både våre 200 ansatte og våre lokale samarbeidspartnere, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør i en pressemelding.

Hynne sier at han tror på at et slikt anlegg gi store positive ringvirkninger med mange nye arbeidsplasser i regionen, noe som gir grunnlag for vekst og bolyst på Innherred.

Leinsmyra

Slakteriet blir på cirka 8.500 m2 over to til tre plan med beliggenhet i Leinsmyra industriområde på Røra i Inderøy kommune. Anlegget skal inneholde lokaler for slakting og bearbeiding av kylling, samt for inntransport av levende dyr og uttransport av ferdige produkter. Det blir også en egen administrasjonsfløy i bygget.

Med bakgrunn fra kjøttbransjen sier Hynne at han syns det er personlig litt ekstra artig at de får et slakteri på CV-en.

– Matproduksjon er noe av det mest meningsfulle vi kan drive med, og det skulle bare mangle om ikke et sterkt landbruksområde som Innherred har anlegg for videre bearbeiding av de produktene som landbruket produserer, avslutter Hynne pressemeldingen.

Byggearbeidene starter opp til våren med planlagt ferdigstillelse høsten 2024.

Nøkkelord