Nea Radio

Skal bygge deler av det nye bo-, helse og velferdsenteret først

Teknisk sjef og prosjektleder, Dag Øyen (arkivbilde). Foto: Nils Kåre Nesvold

Deretter vil driften i det eksisterende sykehjemmet bli flyttet over til den nye delen, før resterende utbygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter kan begynne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2018 kl 01:13

I forbindelse med byggingen av Øverhagaen bo-, helse- og omsorgssenter i Røros kommune er det bestemt at det eksisterende sykehjemmet må rives før et nytt bygg kan etableres på tomta.

Dermed var det behov for å finne ei midlertidig løsning for sykehjemsdrift mens det bygges.

Prosjektgruppa hadde kommet med ulike alternativ: man kunne leie lokaler, man kunne ha brakkesykehjem, eller man kunne bygge deler av det nye senteret først.

Rådmannen innstilte på det siste alternativet: å bygge «trinn 2» først.

Trinn 2 vil også omfatte en fløy av opprinnelige trinn 1, for å få nok erstatningsplasser for dagens sykehjem. Foto: Røros kommune

Når trinn 2 er ferdig kan driften av dagens sykehjem flyttes over til den nye delen, før resterende utbygging kan begynne. Trinn 2 vil omfatte en fløy av opprinnelig trinn 1, for å få nok erstatningsplasser for dagens sykehjem.

– Hensikten med å bygge trinn 2 først er å verne sykehjemsdriften i byggeperioden. Da får de drifte på tilnærmet normalt vis der de er i dag, mens trinn 2 bygges. Når det er ferdig kan de flytte over i et flunkende nytt bygg med sykehjemsfunksjoner, forteller teknisk sjef og prosjektleder, Dag Øyen.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Hør intervjuet med Dag Øyen her:

Forslaget blir dyrere enn forslaget som ble lagt frem i desember, 30 millioner kroner netto, men samtidig blir det 32 ekstra plasser.

– Så vi tenker at vi får veldig mye, gode arealer ut av disse pengene.

– Hvordan blir prosessen fremover nå?

– Nei, nå er det tut og kjør. Nå har vi fått vedtak, og vi er i full gang allerede med å utarbeide en konkurranse for anskaffelse av dette. Planen er å legge ut anbudskonkurransen i mai, sier Øyen.

Saken førte til lang debatt i Røros kommunestyre, og du kan se hele behandlingen av saken her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...