ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Lokalmathovedstaden:

Skal bli “Best Lokalt”

Roar Hildonen som nettopp fikk hedersprisen under utdelingen "Det Norske Måltid" skal hjelpe Rørosmat og denne gjengen med å bli norges gastroturistreisemål nummer én. Foto: Rørosmat.

Rørosmat er eier og initiativtaker til et prosjektet Best Lokalt som har til hensikt å synliggjøre og tilgjengeliggjøre lokal mat og drikke for de som bor og besøker Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2022 kl 13:07

ANNONSE
Annonse

– Det handler om å utvikle det som allerede eksisterer og kanskje bli flinkere til å fremme lokalmat på Røros. Å bli best på Røros på lokalprodusert mat, sier daglig leder i Rørosmat Hilde Sorken til Nea Radio.

I går hadde man møte i prosjektgruppa på Storstuggu med foredrag blant annet av Hedersmann Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken i Trondheim. Målet for gruppa er blant annet å utvikle Røros til å bli det beste reisemålet for gastroturister i Norge.

Med i prosjektgruppa er Røros Hotell, Bergstaden Hotell, Vauldalen Fjellhotell, Coop Røros, Rema 1000 Røros, Destinasjon Røros, Rørosmeieriet, Røroskjøtt, Stensaas, Galåvolden Gård og Rørosrein.

Røros - lokalmathovedstad?

I høst fikk de gjennomført en nasjonal undersøkelse som hadde til hensikt å kartlegge hvor troverdig det er å markedsføre Røros som lokalmathovedstad og hvilke muligheter som ligger i det for aktørene.

– Norges befolkning mener at Røros er helt i toppsjiktet med å kunne kalle seg norges lokalmathovedstad. Så akkurat det skal nettverket jobbe for videre, sier Sorken.

I undersøkelsen stiller de spørsmålet om det er interesse - og betalingsvilje for gastroturisme og hva slags forventninger slike turister vil ha til Røros.

– Hovedfunnet forteller at det er serveringsstedene som er den viktigste nøkkelen her og det er også de som kanskje har størst verdiskapingspotensialet. Fremtiden er lys og Røros har helt klart potensialet til å bli gastroturiststed én i Norge, sier Sorken.

Hør intervjuet med Hilde Sorken her:

Nøkkelord

ANNONSE