ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Disse fikk penger fra sparebankstiftelsen:

- Skal bli bedre på markedsføring

Fikk støtte: Mali Finborud Nøren, Sidsel Wathne, Kirsti Sæther og Marthe Belsvik Stavrum fikk alle støtte fra Sparebankstiftelsen SMN. Foto: Karin Jegtvik.

I år gir Sparebankstiftelsen SMN over 6 millioner kroner i samfunnsutbytte til kunst- og kulturprosjekt i regionen. To av de som smilte bredt i går var komponist Marthe Belsvik Stavrum fra Selbu og rørosing Kirsti Sæther fra Vinterfestspillene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det å få et slikt bidrag til det arbeidet vi gjør er utrolig viktig. For at vi skal utvikle oss er vi avhengig av at eksterne støttespillere bidrar. Vi skal bruke pengene til å styrke markedsføringen og kommunikasjonen vår ut til folket, sa Kirsti Sæther fra Vinterfestspillene på Røros som fikk med seg en sjekk på 250 000,- kroner.

Det var meget god stemning i Banksalen til Sparebanken SMN i går kveld. Under en festmiddag ble pengesjekker med beløp fra 50.000 - til 300.000 kroner delt ut til flere prosjekter innen kunst og kultur-livet i Trøndelag.

Hun som fikk æren av å dele ut pengesjekkene for Sparebankstiftelsen SMN var styremedlem Randi Wenche Haugen:

Felles for de som har fått tildelt støtte er stå-på-viljen, ønsket om å bidra positivt til regionen de kommer fra og evnen til å gjøre en forskjell, forteller Randi Wenche Haugen, styremedlem i Sparebankstiftelsen SMN.

- Vi i stiftelsen er veldig glade for at vi kan bidra med støtte til ulike aktører innen kunst og kultur. Pengebidragene gjør at de utvalgte aktørene kan utvikle seg og sine prosjekter, sier Randi Wenche Haugen.

Fikk penger til musikken

Komponist Marthe Belsvik Stavrum, fra Selbu fikk med seg en sjekk på 50.000,-

- Prosjektet mitt går ut på å skrive en konsert for Trondheim Blåserkvintett. Det er fem forskjellige deler i dette verket som tar utgangspunkt i fem forskjellige konkrete plasser i Selbu, sier hun.

For Stavrum betyr det at hun får lønn for å jobbe med konserten og får den raskere ut til publikum.

- Man får gjennomført prosjektet og konserten kommer via musikerne også ut til publikum på turne i februar, forteller hun videre.

Hør intervjuet med Kirsti Sæther og Marthe Belsvik Stavrum her:

Skal lage dokumentarfilm

Sidsel Wathne, som ivaretar gammel håndverkskunst og lager keramikk, mottok en sjekk på 100.000,- kroner, for å lage en dokumetarfilm om måten hun jobber på. Den skal hun lage sammen med Mali Finborud Nøren i Ren Røros Frontal.

- De her pengene fører til at vi får nok opptaksdager. Det skal bli en dokumentarfilm og da krever det tid. Med disse pengene så blir det en fin film, sier Finborud Nøren.

Hør intervjuet med Sidsel Wathne og Mali Finborud Nøren her:

Reporter i Banksalen var Karin Jegtvik.

Nøkkelord

ANNONSE