ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sjekk båten din

Kontrollerer båter: Frank Døsvik er besiktigelsesmann for båt i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF), og tar på seg sikkerhetskontroller av båt. Foto: Runar Kjøsen

Som en av få tilbydere langs norskekysten tilbyr Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) besiktigelser av fritidsbåter. Dette er en omfattende kontroll som kan sammenlignes med veiens EU-kontroll. En sikkerhet for deg og andre på sjøen, mener Frank Døsvik. Han er besiktigelsesmann hos KNBF.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2020 kl 17:01

ANNONSE
Annonse

Siden 2010 har det vært krav til båtførerprøve i Norge. I 2018 ble det registrert over 12 000 ulykker med fritidsbåter, i følge Tryg Forsikring. Kanskje bør flere ta en sikkerhetssjekk av sin båt.

- Ta vare på sikkerheten, det er veldig viktig. En grundig kontroll av fritidsbåten din vil forhindre at du kommer uten for en alvorlig ulykke, og det redder liv, sier Døsvik.

Han har vært besiktigelsesmann hos KNBF i flere år, og syns alt for få tar kontroll av båtene sine. Gjennom sin tid har han opplevd at den norske båtflåten er i generelt god stand.

- Det er på grunn av at en god del båter blir sjekket. Selv om vi ikke er så godt kjent i Trøndelag. Så er det mange båtsjekker rundt Oslofjorden. Og med en god kontroll blir det en bedre båt, fortsetter han.

Omfattende kontroll

- Vi sjekker alt som er viktig for sikkerheten. Det er en teknisk kontroll, og vi sjekker alt fra toppdekket til bunn i skroget, sier Døsvik.

Han sammenligner denne kontrollen med bilenes EU-kontroll. Han forteller at en slik kontroll tar en times tid, og at den har mange punkter. Døsvik mener at han noe av det viktigste er å sjekke at brannslukningsapparat er der de skal, og at gass-anleggene i båtene er i orden.

For seilbåter har denne kontrollen enda flere punkter.

- På seilbåter finnes det både mast, bom og mange vaiere. Det er viktig å sjekke at disse er skikkelig festet, sier han.

Langs hele kysten

I tillegg til Frank har KNBF omtrent 130 besiktigelsesmenn langs hele norskekysten. Disse kan man enkelt finne på KNBF sine nettsider, og ta kontakt med på egen hånd.

Hør Frank Døsvik fortelle mer om dette i avspilleren under

Nøkkelord

ANNONSE