Nea Radio

Sjekk båten din

Kontrollerer båter: Frank Døsvik er besiktigelsesmann for båt i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF), og tar på seg sikkerhetskontroller av båt. Foto: Runar Kjøsen

Som en av få tilbydere langs norskekysten tilbyr Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) besiktigelser av fritidsbåter. Dette er en omfattende kontroll som kan sammenlignes med veiens EU-kontroll. En sikkerhet for deg og andre på sjøen, mener Frank Døsvik. Han er besiktigelsesmann hos KNBF.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2020 kl 17:01

Siden 2010 har det vært krav til båtførerprøve i Norge. I 2018 ble det registrert over 12 000 ulykker med fritidsbåter, i følge Tryg Forsikring. Kanskje bør flere ta en sikkerhetssjekk av sin båt.

- Ta vare på sikkerheten, det er veldig viktig. En grundig kontroll av fritidsbåten din vil forhindre at du kommer uten for en alvorlig ulykke, og det redder liv, sier Døsvik.

Han har vært besiktigelsesmann hos KNBF i flere år, og syns alt for få tar kontroll av båtene sine. Gjennom sin tid har han opplevd at den norske båtflåten er i generelt god stand.

- Det er på grunn av at en god del båter blir sjekket. Selv om vi ikke er så godt kjent i Trøndelag. Så er det mange båtsjekker rundt Oslofjorden. Og med en god kontroll blir det en bedre båt, fortsetter han.

Omfattende kontroll

- Vi sjekker alt som er viktig for sikkerheten. Det er en teknisk kontroll, og vi sjekker alt fra toppdekket til bunn i skroget, sier Døsvik.

Han sammenligner denne kontrollen med bilenes EU-kontroll. Han forteller at en slik kontroll tar en times tid, og at den har mange punkter. Døsvik mener at han noe av det viktigste er å sjekke at brannslukningsapparat er der de skal, og at gass-anleggene i båtene er i orden.

For seilbåter har denne kontrollen enda flere punkter.

- På seilbåter finnes det både mast, bom og mange vaiere. Det er viktig å sjekke at disse er skikkelig festet, sier han.

Langs hele kysten

I tillegg til Frank har KNBF omtrent 130 besiktigelsesmenn langs hele norskekysten. Disse kan man enkelt finne på KNBF sine nettsider, og ta kontakt med på egen hånd.

Hør Frank Døsvik fortelle mer om dette i avspilleren under

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...