Nea Radio

Sivertsgård klart best etter dag 2

Vegard Sivertsgård kan beholde den gule ledertrøya foran siste konkurransedag. Foto: Hilde M Bollandsås

Men overlater ledertrøya til nestemann.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2019 kl 23:28

Årets utgave av fjelløpet Hardhaus er godt i gang, og to av tre konkurranser er fullført. Det hele startet fredag ettermiddag med Riasten rundt, og lørdag skulle det løpes fra Jensåsvollen til Kjøliskarven tur/retur.

Klar ledelse

I klassen for herrene mellom 18 og 39 år hadde Vegard Sivertsgård fra Tydal IL en klar ledelse med åtte minutter på Mattis Amundsen fra Namdal Løpeklubb. Dessverre har Sivertsgård valgt å takke for seg foran siste konkurransedag, og overlater dermed ledertrøya til namdalingen.

- Etter å ha slitt med en skade i foten den siste tida har det blitt lite løping, derfor ønsker jeg ikke å ta noen sjanser. Om dette skulle komme tilbake vil det bli mindre trening frem mot skisesongen. Det er jo tross alt langrenn som er viktigst, sier Sivertsgård i en kommentar til Nea Radio.

Dette gjør at Mattis Amundsen løper ut 1 minutt og 24 sekunder før Tor Håkon Skogstad fra Bratsberg IL på søndagens jaktstart.

Også i kvinneklassen er det en ledelse på omtrent åtte minutter etter andre øvelse. Der er det Heidi Hestmark Smalås fra Namdal Løpeklubb som har klart å skaffe seg en solid luke til konkurrentene.

Heidi Hestmark Smalås beholder også sin ledertrøye. Foto: Hilde M Bollandsås

Uslåelig veteran

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at det er nettopp Jan Nyrønning fra arrangørklubben Hardhaus som leder etter de to første løpene. Kun noen få måneder etter at han ble norgesmester på både 1500 m og 3000 m.

Nyrønning kan skilte med nesten tjue minutters ledelse før siste konkurransedag.

Jan Nyrønning er klart best veteranene. Her ved målgang under Riasten Rundt. Foto: Hilde M Bollandsås

Direkte på Nea Radio

Søndag morgen er det klart for den store finalen, Hardhausen. Start og målgang er ved Graftås samfunnshus i Ålen, hvor mosjonistene starter klokken 0930, mens eliteløperne sin jaktstart går av stabelen klokken 11.

Alt dette hører du direkte på Nea Radio fra klokken 9, søndag morgen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...