Nea Radio

Siv Jakobsen holdt gratiskonsert på Daba Café

Siv Jakobsen som holder konsert på Daba Café. Foto: Anette Fossmo

Ga cafégjestene en nydelig konsertopplevelse fredag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Artisten Siv Jakobsen tok turen til Daba Café i Stjørdal som et av sine første stopp på sin Solo-turné. Artisten slapp nylig det nye albumet «A Temporary Soothing» og bestemte seg for å reise rundt og bringe musikken til publikum til tross for hindringene 2020 har bydd på.

Men store konsertsaler er i denne omgang byttet ut med kaffebarer, en ny type turné for artisten, som hun selv forteller:

- Det er første gang jeg reiser rundt på kaffebarer. Men jeg er veldig glad i kaffe så hvorfor ikke slå to fluer i en smekk, smiler hun.

Intim og hyggelig konsertopplevelse

Samtidig som hun ikke klarte å bare sitte hjemme rett etter albumslipp, ønsker Jakobsen å bringe litt musikk i live-format under Korona. Å kunne endelig samles igjen og oppleve noe annet enn sin egen stue er viktig for mange. Hun utrykker fra scenen at hun håper folk koser seg sammen med henne i det hun begynner konserten.

Nydelige og melankolske gitartoner fyller rommet i det dagens første sang fyller Daba Café sine lokaler:

“Cause what would I write about if I don’t – fear the fear inside my bones”

Jakobsen og Daba Cafés samarbeid fungerer ypperlig til turnéens format, det er akkurat passe intimt og hyggelig som man ser for seg at en kaffeturne skal være. Hvor smittevært og trygghet holdt godt intakt med god avstand mellom bordene som alle er opptatte. Der folk sitter og koser seg med både mat, kaffe og vin.

Hyggelig å kunne bidra med musikk og glede

Mellom musikkinnslagene forteller Siv Jakobsen korte personlige historier om alt fra sanger som betyr mye til hvordan hun spilte konserter i New York i det pandemien brøt ut for fult i verden. Musikken hennes oppleves på et sett og vis beroligende, det er lune gitartoner kombinert med en vakker røst.

- Planen var at albumet skulle kommet ut i april, men så skjedde jo det som skjedde. Dette hadde mye ringvirkninger for mange bransjer, blant annet for de som lager fysiske cd’er og vinyler. Så da måtte vi flytte slippet til slutten av august, som betydde at jeg plutselig satt der og hadde masse tid til å tenke «hva skal jeg finne på da?». Jeg tenkte det det ville være kjedelig å sitte hjemme når albumet var gitt ut, forteller Jakobsen.

- Det man er vant til som musikker da er jo at man reiser rundt og spiller masse konserter, men jeg skjønte at det ikke gikk å spille konserter på vanlig vis. Men så har jeg bodd lenge i USA og der er det veldig vanlig med sånne Cafeturneer. Så da tenkte jeg hvorfor ikke prøve å få til dette i Norge, fortsetter hun.

- Også er det hyggelig for meg å kunne bidra med litt musikk og skape litt glede, fordi det er en så rar tid. Det er vanskelig for mange, avslutter hun.

Musikken matchet artisten som også fremstår som er varm person, hun er interaktiv og det oppleves at hun er genuint opptatt av å gi noe tilbake og bedre situasjonen. Alt i alt er samarbeide mellom Daba og Jakobsen en fulltreffer og det var svært tydelig at publikum satte pris på opplevelsen Caféen tilbydde fredags ettermiddag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...