ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Siv Jakobsen holdt gratiskonsert på Daba Café

Siv Jakobsen som holder konsert på Daba Café. Foto: Anette Fossmo

Ga cafégjestene en nydelig konsertopplevelse fredag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Artisten Siv Jakobsen tok turen til Daba Café i Stjørdal som et av sine første stopp på sin Solo-turné. Artisten slapp nylig det nye albumet «A Temporary Soothing» og bestemte seg for å reise rundt og bringe musikken til publikum til tross for hindringene 2020 har bydd på.

Men store konsertsaler er i denne omgang byttet ut med kaffebarer, en ny type turné for artisten, som hun selv forteller:

- Det er første gang jeg reiser rundt på kaffebarer. Men jeg er veldig glad i kaffe så hvorfor ikke slå to fluer i en smekk, smiler hun.

Intim og hyggelig konsertopplevelse

Samtidig som hun ikke klarte å bare sitte hjemme rett etter albumslipp, ønsker Jakobsen å bringe litt musikk i live-format under Korona. Å kunne endelig samles igjen og oppleve noe annet enn sin egen stue er viktig for mange. Hun utrykker fra scenen at hun håper folk koser seg sammen med henne i det hun begynner konserten.

Nydelige og melankolske gitartoner fyller rommet i det dagens første sang fyller Daba Café sine lokaler:

“Cause what would I write about if I don’t – fear the fear inside my bones”

Jakobsen og Daba Cafés samarbeid fungerer ypperlig til turnéens format, det er akkurat passe intimt og hyggelig som man ser for seg at en kaffeturne skal være. Hvor smittevært og trygghet holdt godt intakt med god avstand mellom bordene som alle er opptatte. Der folk sitter og koser seg med både mat, kaffe og vin.

Hyggelig å kunne bidra med musikk og glede

Mellom musikkinnslagene forteller Siv Jakobsen korte personlige historier om alt fra sanger som betyr mye til hvordan hun spilte konserter i New York i det pandemien brøt ut for fult i verden. Musikken hennes oppleves på et sett og vis beroligende, det er lune gitartoner kombinert med en vakker røst.

- Planen var at albumet skulle kommet ut i april, men så skjedde jo det som skjedde. Dette hadde mye ringvirkninger for mange bransjer, blant annet for de som lager fysiske cd’er og vinyler. Så da måtte vi flytte slippet til slutten av august, som betydde at jeg plutselig satt der og hadde masse tid til å tenke «hva skal jeg finne på da?». Jeg tenkte det det ville være kjedelig å sitte hjemme når albumet var gitt ut, forteller Jakobsen.

- Det man er vant til som musikker da er jo at man reiser rundt og spiller masse konserter, men jeg skjønte at det ikke gikk å spille konserter på vanlig vis. Men så har jeg bodd lenge i USA og der er det veldig vanlig med sånne Cafeturneer. Så da tenkte jeg hvorfor ikke prøve å få til dette i Norge, fortsetter hun.

- Også er det hyggelig for meg å kunne bidra med litt musikk og skape litt glede, fordi det er en så rar tid. Det er vanskelig for mange, avslutter hun.

Musikken matchet artisten som også fremstår som er varm person, hun er interaktiv og det oppleves at hun er genuint opptatt av å gi noe tilbake og bedre situasjonen. Alt i alt er samarbeide mellom Daba og Jakobsen en fulltreffer og det var svært tydelig at publikum satte pris på opplevelsen Caféen tilbydde fredags ettermiddag.

Nøkkelord

ANNONSE