Nea Radio

Smittesituasjonen i Stjørdal:

Møte i kriseledelsen

Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan. Foto: Arkiv

I går kveld fikk vi ytterligere 2 positive prøvesvar og i dag fikk vi 4 positive. Alle prøvesvar fra i går er nå besvart, skriver kommunen i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2021 kl 01:44

–Smitten knyttes til nærkontakt med kjente smittetilfeller fra de siste dagene, men opphavet til smitten og hvilken vei den har gått er fortsatt uavklart. Dette jobbes det med, heter det i en pressemelding fra kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan søndag kveld.

– Vi har 493 karantene og ca. 700 i ventekarantene i Stjørdal, og vi følger opp 24 positive. Aldersfordelingen er 8 personer under 10 år, 1 person i tenårene, 6 personer i 20-årene, 6 personer i 30-årene, 2 personer i 40-årene og 1 person i 50-årene, sier Reitan videre.

I dag er det testet omlag 170 personer. Som i Trondheim er det nå økende sannsynlig at det finnes smitte i lokalsamfunnet rundt oss som vi ikke har full kontroll på.

Utbruddet omfatter nå Lånke skole og barnehage, Tønsåsen Barnehage, Fosslia Skole, Ole Vig VGS og Aglo VGS. –

– Situasjonen er fortsatt uavklart, og klasser går inn og ut av ventekarantene. Smitten har kommet inn i skolene og barnehagene, men vi jobber mot at den skal få skikkelig fotfeste. For å lykkes med dette kreves god etterfølgelse av karantene samt noen skjerpende grep.

Oppvekstetaten ved Ann Kristin Geving sier at det innføres en ytterligere skjerping i skolene fra i morgen og på ubestemt tid. Alle møter for ansatte etter undervisningstid gjennomføres digitalt.

– Arbeidslivsfag og valgfag i ungdomsskolene gjennomføres også digitalt, for å unngå at elever og lærere møtes på tvers av sine faste kohorter/klasser. Nå gjør vi det vi kan for å holde skolene mest mulig åpne, sier Geving.

Situasjonen i Trondheim er også fortsatt svært utfordrende, og vi samarbeider tett nå. Vi hadde møte i Trondheimsregionen, FHI, Helsedirektoratet og Statsforvalteren nå i ettermiddag for å få et felles ståsted, sier Reitan som har innkalt kriseledelsen til møte i morgen kl. 10.00.

Følg påbud og anmodninger – svært viktig fortsatt

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen gjentar på sterkeste at alt besøk til Trondheim som ikke er strengt nødvendig opphører eller utsettes.
– All idrettslig og kulturell aktivitet ble anbefalt satt på vent en uke frem til 3. juni, det er enda mer avgjørende nå at dette følges enn da budskapet ble lagt ut på fredag, sier Vonen. Nå trenger vi å skaffe oss bedre kontroll snarest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...