Nea Radio

Møte i kriseledelsen i Stjørdal:

- Situasjonen er verre nå enn før helga

Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, har kalt inn til kriseledelsen til et møte mandag morgen. Totalt 24 personer er smitta av korona i kommunen nå. Foto: Arkiv

Kriseledelsen i Stjørdal kommune kaller inn til møte mandag morgen. I helgen har seks personer til fått påvist koronasmitte, og nå er totalt 24 personer i kommunen smittet. Opphavet til smitten er fortsatt ukjent.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2021 kl 00:49

Lørdag kveld ble det kjent at ytterligere to personer har fått positive prøvesvar, og søndag fikk fire personer til påvist korona. Alle prøvesvar fra lørdag er nå besvart.

Ukjent smittevei

Smitten knyttes til nærkontakt med kjente smittetilfeller fra de siste dagene, men opphavet til smitten og hvilken vei den har gått er fortsatt uavklart. Det jobbes fortsatt med dette, skriver kommunen i en pressemelding.

- Vi har 493 personer i karantene og om lag 700 personer i ventekarantene i Stjørdal, og vi følger opp 24 personer som har fått påvist koronasmitten. Aldersfordelingen er åtte personer under 10 år, en person i tenårene, seks personer i 20-årene, seks personer i 30-årene, to personer i 40-årene og en person i 50-årene.

Har ikke kontroll

I dag er det testet om lag 170 personer. Som i Trondheim er det nå økende sannsynlig at det finnes smitte i lokalsamfunnet i Stjørdal, som kommunen ennå ikke har full kontroll på.

Utbruddet omfatter nå Lånke skole og barnehage, Tønsåsen Barnehage, Fosslia Skole, Ole Vig VGS og Aglo VGS. Situasjonen er fortsatt uavklart, og klasser går inn og ut av ventekarantene.

- Smitten har kommet inn i skolene og barnehagene, men vi jobber mot at den skal få skikkelig fotfeste. For å lykkes med dette kreves god etterfølgelse av karantene samt noen skjerpende grep, står det i pressemeldingen.

Gjennomfører digitale skoletimer

Oppvekstetaten ved Ann Kristin Geving sier at det innføres en ytterligere skjerping i skolene fra mandag morgen og på ubestemt tid. Alle møter for ansatte etter undervisningstid gjennomføres digitalt. Arbeidslivsfag og valgfag i ungdomsskolene gjennomføres også digitalt, for å unngå at elever og lærere møtes på tvers av sine faste kohorter/klasser.

- Nå gjør vi det vi kan for å holde skolene mest mulig åpne, sier Geving.

Situasjonen i Trondheim er også fortsatt svært utfordrende, og kommunene samarbeider tett nå.

- Vi hadde møte i Trondheimsregionen, FHI, Helsedirektoratet og Statsforvalteren nå i ettermiddag for å få et felles ståsted, sier kommunaldirektør Tor Jakob Reitan, som har innkalt kriseledelsen til møte mandag klokka 10.00.

Følg påbud og anmodninger

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen gjentar på sterkeste at alt besøk til Trondheim som ikke er strengt nødvendig opphører eller utsettes.

- All idrettslig og kulturell aktivitet ble anbefalt satt på vent en uke frem til 3. juni, det er enda mer avgjørende nå at dette følges enn da budskapet ble lagt ut på fredag, sier Vonen.
- Nå trenger vi å skaffe oss bedre kontroll snarest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...