Nea Radio

Røros:

Siste uke med prioritering av første vaksinedose

Kommuneoverlege i Røros kommune, Marius Kaland. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Røros kommune med kommuneoverlege Marius Kaland sier neste uke blir siste uka hvor man prioriterer å få gitt flest mulig folk førstegangsdosen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2021 kl 16:52

- Vi ønsker at flest mulig bli vaksinert med første dose før vi begynner å fremskynde dose to, sier Kaland til Nea Radio.

I løpet av sommeren har regjeringen nå skaffet flere doser til distriktskommunene, inkludert Røros kommune. Det betyr at uke 32 blir siste uke der de som skal ha første dose blir prioritert sier Kaland.

- Vi har nå en dekningsgrad av første doser som gjør at prioriteringen etter neste uke vil være dose to, fortsetter han.

Beslutningen for å endre på prioriteringen etter neste uke er ifølge Røros kommune med bakgrunn i den gode vaksinedekningen de har i dag og antall vaksinedoser som kommunen får i uke 32.

Tidligere denne uka fikk Røros kommune ikke gitt noen av de 200 vaksinene som de hadde satt av til vaksinering.

Høy vaksinedekning

Der er nå en høy vaksinedekning i Røros kommune. I dag har omtrent 86 % av kommunens befolkning over 18 år har fått sin første dose opplyser Røros kommune i en pressemelding om vaksinasjonsstatusen.

Alle over 18 år, som ønsker å ta 1. vaksinedose kan nå bestille time til onsdag 11. august. Kommunen oppfordrer også spesielt innbyggere i aldersgruppen 44 til 54 år å ta vaksinen. I denne gruppen er det fortsatt mange som ikke har vaksinert seg sier de i pressemeldingen.

Åpner for å fremskynde dose to

Når kommunen ser seg ferdig med å prioritere 1. vaksinedose, vil de åpne for at folk kan få 2. dose tidligere. De vil komme tilbake med mer informasjon om når de åpner for dette senere.

Kommunen sier at de også vil prioritere å gi vaksinedose 2 til ansatte i barnehager, skoler og øvrige tjenester som arbeider i nærkontakt med barn og unge. Disse vil bli kalt inn til vaksinering, og trenger ikke bestille time selv.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...