Nea Radio

Sirkusteltet er på plass!

Alt klart: Trombonist Silje Wærness og altsaxofonist Vegard Hasfjord med venner, sørger for at sirkusteltet er på plass og dermed er det klart for SKA-frika, gjester og Sommerfest på Sveian! Foto: Anne Gundersen

Lørdag er det igjen klart for Sommerfest på Sveian i Hommelvik, Norges kanskje best bevarte festivalhemmelighet - enn så lenge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er sjette året på rad at SKA-frika arrangerer Sommerfest på Sveian. Det hele begynte som en venners venner fest og på disse årene har festen utviklet seg til å bli en ikke rent lite populær festival, om enn i miniformat. Onsdag var det dugnad på Sveian i Hommelvik, hjemgården til to av medlemmene, og sirkusteltet, festivalens varemerke, ble heist med militær presisjon av de mange frammøtte.

– Her er alle med og bidrar, sier altsaksofonist Vegar Hasfjord. – Det nytter ikke med stjernenykker her!

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Tre scener

Festivalens hovedscene er i sirkusteltet men nytt av året er at det bys på hele tre scener for de mange bandene som kommer til Sveian lørdag.

– Vi begynte med å utvide til å ha to scener; teltet og en liten scene der det gikk an å synge og spille gitar. I år har vi utvidet til enda en scene, så dette blir spennende, sier trombonist Silje Wærness.

– Vi prøver å fornye oss hvert år og vi ser at det stadig kommer flere mennesker som ikke har noen tilknytning til utgangspunktet for festivalen, noe som virkelig artig, mener Vegar.

Dugnad: SKA-frika og rundt 30 medhjelpere sørget for å få opp sirkusteltet på Sveian onsdag kveld. Foto: Anne Gundersen

Førpremiere

SKA-frika har nettopp vært i studio og spilt inn to nye låter.

– De er på miksestadiet nå og vi regner med utgivelse til høsten, sier Vegar som lover at det vil bli en forsmak på den nye musikken under festivalen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...