Nea Radio

Siris Svale Band gir ut ny plate

Foto: Nils Toldnes

Men først er det konsert på Thomasgården.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Siris Svale Band oppsto i Trondheim på slutten av åttitallet med John Pål Inderberg (sax), Bjørn Alterhaug (bass), Odd Magne Gridseth(bass), Carl Haakon Waadeland og Siri Gellein (vokal).

Bandet ga ut platene Blackbird i 1990 og Necessarily so i 2001, som ble et yndet samleobjekt ikke bare i jazzmiljøet, men også i kresne HIFI- kretser med sans for god lyd.

– Det begynner å bli såpass mange år siden at vi tenkte det var på tide å børste litt støv av Siris Svale Band, sier vokalist i bandet, Siri Gellein.

Det har de gjort og medlemmene i bandet syntes de første øvingene var så artig at de nå går i studio og spiller inn mer musikk.

Ordet "svale" er norrønt og betyr kjølig. I jazzen er det et høyst relevant begrep, ikke minst siden flere av bandmedlemmene er godt kjent med cooljazz- tradisjonen.

Det karakteristiske dype og rytmiske klangbildet er nå forsterket med bassisten Celio Barros fra Brasil, som etter sigende har flyttet til Norge og Haltdalen på grunn av sin fascinasjon for lydbildet på Blackbird.

Før Siris Svale Band fordyper seg i studioarbeid i slutten av måneden, blir det konsert på Thomasgården på Røros, førstkommende lørdag.

2018-utgaven av bandet består av:

Siri Gellein – vokal

John Pål Inderberg – barytonsaxofon

Bjørn Alterhaug – bass

Celio Barros – bass

Carl Haakon Waadeland – trommer

Hør intervju med Siri Gellein her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...