Nea Radio

Eurovision Song Contest:

Silje fra Røros deler ut de norske poengene

Silje Skjemstad Cruz skal lese opp de norske stemmene under finalen i Eurovision Song Contest i Rotterdam. Foto: NRK

Silje Skjemstad Cruz får et stort publikum lørdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2021 kl 22:47

Til vanlig så ser du Silje Skjemstad Cruz som kanalvert i NRK1. Men lørdag kveld så multipliseres antall seere mange ganger, da hun har fått jobben med å lese opp resultatet fra den norske avstemminga - direkte under finalen i Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Hvert år følger rundt 200 millioner TV-seere over hele verden, den direktesendte finalen.

– Jeg var så heldig å bli spurt om å gjøre jobben og da passer det ekstra godt at jeg også er kanalvert hele helga - dobbelt opp med arbeid og dobbelt opp med moro. Det er mange lange prøver, mye som skal klaffe når hele Europa skal samarbeide og levere sine stemmer på lufta fra sine respektive land - direkte, skriver hun i en sms til Nea Radio fredag kveld i det hun står midt oppe i generalprøven.

– Jeg både gruer og gleder meg. Dette er jo veldig stort og gøy å få være med på og en ære å ta over stafettpinnen etter de som har gjort jobben før meg sier hun og innrømmer at hun er litt nervøs.

I 2019 var det tidligere Eurovision-vinner Alexander Rybak som leste Norges stemmer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...