Nea Radio

Drapet på Stig Ola (56):

Siktede har knyttet seg til drapet

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Mannen som er siktet for å ha drept Stig Ola Westgrd i Trondheim, knytter seg til drapet. Politiet undersøker om kniv var drapsvåpenet. Siktede blir varetektsfengslet i fire nye uker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stig Ola Westgård (56) ble funnet død i en leilighet i Østersunds gate på Lademoen i Trondheim lørdag 15. mai.

En mann på 57 er siktet for forsettlig drap på Westgård. Han har nektet straffskyld.

Mandag er det kjent at han nå knytter seg til drapet.

– Vi mener drapet er begått i siktedes leilighet, og hans forklaringer om både bevegelser og kontakt med avdøde ligger til grunn, sier Aleksander Tokle, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

Undersøker om kniv er drapsvåpenet

Politiet i Trøndelag har avhørt siktede to ganger.

– Politiet har gjort beslag av kniver i leiligheten, og vi undersøker om en eller flere av knivene er drapsvåpenet.

De venter nå på svar fra videre undersøkelser.

Stig Ola Westgård (56) ble funnet drept i en leilighet i Trondheim lørdag 15. mai. Foto: Privat

Gjentakelsesfare

Den siktede ble varetektsfengslet i fire uker den 17. mai. Opprinnelig skulle han sitte i full isolasjon bare de to første ukene, men isolasjonen ble forlenget til å gjelde alle fire ukene. Han har sittet i varetekt ved en psykiatrisk institusjon.

Mandag ettermiddag ble et nytt fengslingsmøte holdt i Trøndelag tingrett.

– Påtalemyndigheten begjærer siktede fengslet i fire nye uker på grunn av gjentakelsesfare. Vi mener han fremdeles han lider av vrangforestillinger, sier Tokle til NRK.

Dette tok retten til følge.

Siktedes advokat, Kolbjørn Lium, sier at hans klient begjærte seg løslatt.

– Han samarbeider med politiet, og det er gjennomført to avhør. Hva han har forklart under avhørene ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på, sier Lium til NRK.

Siktede har ikke erklært straffskyld.

Tror drap er begått i psykose

I kjennelsen blir det påpekt at retten mener det er nærliggende fare for gjentagelse, på grunn av måten drapet er begått på – trolig ved flere knivstikk.

Videre påpekes det at det er fattet vedtak om tvunget psykisk helsevern, uavhengig av kravet om fengsling. I tillegg tyder det meste på at drapet har blitt begått i psykose, ifølge kjennelsen.

Retten viser til at siktede antas å kvalifisere for psykiatrisk behandling, og at varetektsfengsling ikke vil utgjøre noen store tilleggsbelastning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...