ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sikrogn fra Aursunden gikk helt til topps i Det Norske Måltid

DET NORSKE MÅLTID: Sikrogn fra Aursunden til topps. Jon Torger Storsnes fra Femundmat AS. Foto: Femundmat

Femundmat AS vant med råvarer fra Aursunden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fredag kveld gikk finalen i den 13. utgaven av Det Norske Måltid av stabelen i Stavanger.

Arrangementet, som kårer årets beste mat og drikkeprodukter, foregikk som det meste av andre større arrangement, digitalt.

I kategorien Sjømat Foredlet gikk den gjeve prisen til Sikrognen fra Femundmat AS.

Råvarene til dette produktet kommer fra Aursunden og blir levert av Rørosfisk og Aursundsjøens Fiskeforening.

Juryen sier følgende om vinneren:

– Om årets vinner sier dommerne; det er fantastisk at denne råvaren kommer ut til forbruker. Vinneren har et pent utseende, smaken er ren og munnfølelsen er god. Dette er et eksklusivt produkt med stort vekstpotensiale i markedet, og som også bidrar til verdiskapning utover egen produksjon.

Michelinrestauranten Fagn i Trondheim er en av stedene du kan smake produktet.

Andre trønderske finalister var Hognabrygg fra Kotsøy i kategorien Årets Øl, Lykkemat fra Selbu i kategorien Årets Bakst, Kilnes Gård på Hegra og Reins Kloster, i Rissa, begge nominert i kategorien Meieriprodukt, Hitramat i kategorien Årets Sjømat og Garnviks Røkeri på Frøya i kategorien Årets Sjømat foredlet.

Kjendiskokken Bent Stiansen ble tildelt hederspris for fremsnakk og bruk av norske råvarer

Nøkkelord

ANNONSE