Annonse
Nea Radio

Sikrer lynraskt internett til små områder

FIBER: Fiberutbygginga i Selbu fortsetter. Foto: Andreas Reitan

NTE har signert en avtale med Trøndelag fylkeskommune og Selbu kommune om ny utbygging av høyhastighets fiber i Selbu. Flere kommuner i Trøndelag følger etter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2020 kl 09:11

Annonse

Dette er et bygdefiberprosjekt, som er et samarbeid mellom de tre partene. – Området som er planlagt utbygd omfatter 5 husstander, og ligger i utkanten av større byggeprosjekt. Vi har fått henvendelser fra de som bor der og har jobbet hardt de siste dagene for at også de skal få tilgang til fiber, sier prosjektutvikler Pål Magnar Dahlø i NTE.

- Bredbåndskommunikasjon er i ferd med å bli en kritisk faktor for bosetting og næring. Det er en utfordring at det er noen som får og noen som ikke får, dermed risikerer vi at det utvikles et digitalt klasseskille i Norge. Derfor er det viktig at vi får til løsninger som sikrer at også de som bor utenfor de store boligfeltene får fiber slik vi ser her, sier Dahlø.

NTE har gjennomført 100 bygdefiberprosjekter rundt om i hele Trøndelag, og har ytterligere 50 under planlegging. NTE har systematisk bygd fiber hjem til trønderne i over 15 år. På denne tiden har NTE vokst fra null til mer enn 50 000 husstander i Trøndelag. Dette tilsvarer mer enn 120 000 kunder. - En av årsakene til at vi har slik fremgang er at kunden setter pris på oss. Brukerundersøkelser viser at Altibox-partnerskapet, som vi er en del av, for tiende år på rad har de mest fornøyde bredbåndskundene i Norge. Vi bygger videre for full kraft, og ser også på nye områder i Selbu, sier Pål Magnar Dahlø.

Sikrer lynraskt internett til små områder
Hør intervju med prosjektutvikler Pål Magnar Dahlø i NTE.

Annonse