Nea Radio

Sikrer lynraskt internett til små områder

FIBER: Fiberutbygginga i Selbu fortsetter. Foto: Andreas Reitan

NTE har signert en avtale med Trøndelag fylkeskommune og Selbu kommune om ny utbygging av høyhastighets fiber i Selbu. Flere kommuner i Trøndelag følger etter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2020 kl 09:11

Dette er et bygdefiberprosjekt, som er et samarbeid mellom de tre partene. – Området som er planlagt utbygd omfatter 5 husstander, og ligger i utkanten av større byggeprosjekt. Vi har fått henvendelser fra de som bor der og har jobbet hardt de siste dagene for at også de skal få tilgang til fiber, sier prosjektutvikler Pål Magnar Dahlø i NTE.

- Bredbåndskommunikasjon er i ferd med å bli en kritisk faktor for bosetting og næring. Det er en utfordring at det er noen som får og noen som ikke får, dermed risikerer vi at det utvikles et digitalt klasseskille i Norge. Derfor er det viktig at vi får til løsninger som sikrer at også de som bor utenfor de store boligfeltene får fiber slik vi ser her, sier Dahlø.

NTE har gjennomført 100 bygdefiberprosjekter rundt om i hele Trøndelag, og har ytterligere 50 under planlegging. NTE har systematisk bygd fiber hjem til trønderne i over 15 år. På denne tiden har NTE vokst fra null til mer enn 50 000 husstander i Trøndelag. Dette tilsvarer mer enn 120 000 kunder. - En av årsakene til at vi har slik fremgang er at kunden setter pris på oss. Brukerundersøkelser viser at Altibox-partnerskapet, som vi er en del av, for tiende år på rad har de mest fornøyde bredbåndskundene i Norge. Vi bygger videre for full kraft, og ser også på nye områder i Selbu, sier Pål Magnar Dahlø.

Hør intervju med prosjektutvikler Pål Magnar Dahlø i NTE.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...