Nea Radio

Selbu kommune:

Signerte Trøndersk Matmanifest

Ordfører i Selbu kommune, Ole Morten Balstad, signerer avtalen "Trøndersk Matmanifest." Her sammen med ordfører Gunn Iversen Stokke fra Skaun kommune. Bak til høyre står administrerende direktør ved Britannia Hotel, Mikael Forselius. Foto: Wil Lee-Wright

Denne uka signerte Selbu kommune, ved ordfører Ole Morten Balstad , Trøndersk Matmanifest, under Matfestivalen i Trondheim. Avtalen er intensjonsbasert og det er opp til aktørene hva de ønsker å legge i den.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I 2011, fikk Trøndelag et eget matmanifest, som den første regionen i verden. Dette både forplikter og begeistrer og mange aktører framsnakker maten og råvarene fra Trøndelag. Det gjør maten synlig i mange sammenhenger, og gir stolthet og identitet både innen landbruket og sjømatnæringen.

Hva forplikter Selbu kommune seg til; med å signere dette dokumentet?

– Dette er en overordna avtale som sier at vi skal støtte opp under lokalmat, markedsføre og bruke det aktivt. For oss er det viktig å bygge opp under den her næringa. Selbu har jo kanskje ikke hatt så mange, men nå vokser det etter en en mengde. Det kjem etter folk med kjøtt, kjem etter folk med honning, og det kjem etter folk på egg, ikke minst, det har vi blitt veldig stor på no. Og så har vi dem som har kommet seg veldig høyt opp som innafor sjokolade; der har vi et veldig godt eksempel. Og så Lykkemat, Tine Meieri og bakeriet, ikke minst. Mange har fått det her fra hobby til hovednæring, som er kanskje den største utfordringa innenfor denne bransjen her.

Hvordan vil dere jobbe med å fremme Selbu sine råvarer i framtida?

– Føle vi e´ veldig god på å ta med fælk´ ut, vise dem ka´ vi har. Vi bruke dem aktivt i gaveoverrekkelser, men æ tru vi kan bli litt rettar med å få det inn i opplæringa; i barne- og ungdomskole, sier en engasjert ordfører Ole Morten Balstad.

Oi! Trøndersk Mat og Drikke baserer sin virksomhet på Trøndersk Matmanifest – en bærebjelke for alle aktiviteter og prosjekter. Matmanifestet skal skape merverdi ved å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom å bevisstgjøre enkeltmennesker, organisasjoner og bedrifter. Gjennom det skaper det trønderske matmanifestet stolthet og identitet.

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...