Nea Radio

Signerte Trøndersk matmanifest

Signerte: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, var en av dem som satte sin signatur på Trøndersk matmanifest på Ertsgard i dag. Foto: Anne Gundersen

Mandag ble Trøndersk matmanifest signert på Ertsgard i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var dekket til en staselig lunsj på vakre Ertsgard i Stjørdal i dag. Tiden var nemlig kommet for å signere Trøndersk matmanifest og både lokale produsenter og ordfører Ivar Vigdenes var tilstede ved den store anledningen.

– Dette er en stor og viktig begivenhet for Stjørdal, sier ordføreren.

– Kommunestyret ga meg bestilling og fullmakt til å signere på vegne av kommunen og nå er det gledelig at dagen er her.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Går sammen

Trøndersk matmanifest er et dokument der faglag i landbruket, fylkeskommunen, fylkesmannen og offentlige myndigheter forplikter seg til å både å ta i bruk lokale råvarer og også å satse på en faglig basert utvikling innenfor feltet.

– Vi har et utrolig godt utgangspunkt her i Stjørdal, mener Vigdenes og sier videre at dette utgangspunktet ikke har blitt utnyttet til sitt fulle potensiale.

– Vi er Norges 7. største landbrukskommune og vi er den største kommunen innen reiseliv nord for Dovre dersom vi ser på antall gjestedøgn. Det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne utnytte dette maksimalt.

Merkevarebygging

Grete Sørebø Erstgard er vertinne for dagen og hun poengterer at dette arbeidet har vært i gang en god stund, selv om det først er nå det kommer i offisielle former.

– Møtested Stjørdal begynte så smått for over 20 år siden, så vi var veldig tidlig ute her på Stjørdal. Så tidlig faktisk, at man kommer fra Romerike på studietur for å se hvordan vi gjør det her, smiler hun. Vigdenes er enig i at man har vært tidlig ute, men at mye fremdeles kan bli bedre.

– Tradisjonelt har kommuner som Inderøy og Frosta vært flinkere til å bygge merkevare når det gjelder lokal matproduksjon, men nå er vi virkelig i gang her også.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...