Nea Radio

Signering av medlemskap i matplattformen IGCAT

Gastronomisk bemerket: Mia Therese Sollihaug i Lykkemat i Selbu og Erik Lien, daglig leder i Rørosbaker’n har tidligere mottattSpesialitet-merke under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Nå satses det på at Nord-Europas matregion nr 1. Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Trøndelag har et mål om å bli Nord-Europas matregion nr 1. Torsdag signeres avtalen som kan gjøre dette mulig.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I mange år har det vært jobbet godt og strategisk med å bygge en sterk matregion i Trøndelag gjennom forskning, rekruttering og utdanning, innovasjon og gründerskap, politiske og administrative prioriteringer og et samstemt partnerskap. Svært mange har sammen bidratt til at Trøndelag nå har en sterk status som matregion.

Etter initiativ fra Visit Trondheim, har Trøndelag Fylkeskommune nå vedtatt at det sammen med Trondheim kommune og relevante miljøer i Trøndelag skal jobbes for at regionen skal bli medlem av matplattformen til IGCAT (International institute of gastronomy, culture, art and tourism), og søke om status som European Region of Gastronomy for 2022. I dette nettverket samles flere andre europeiske regioner som jobber målrettet med mat, og målet er at arbeidet skal kunne fungere som en samlende faktor for Trøndelag sin innsats på matfronten, og samtidig definere og iverksette ønsket utvikling.

President Diane Dodd fra IGCAT vil besøke Trøndersk Matfestival 1. august, og i den forbindelse vil det skje en signering av medlemskap i IGCAT. Dette gjøres av Rita Ottervik for Trondheim kommune og Tore O Sandvik for Trøndelag Fylkeskommune. Signeringen skjer på scenen til Trøndersk Matfestival ved Vår Frues Kirke, torsdag 1. august kl 15.30.

Om arbeidet:

Arbeidsgruppa har valgt ut fire fokusområder å jobbe med i dette arbeidet:

Feeding the planet

Educating for our future

Balanced and sustainable tourism

Linking urban and rural

Arbeidsgruppa består av:

Kristine Rise, Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

Jens Storli, Visit Trondheim

Birgitte Dillan, Trøndelag Fylkeskommune

Marit Teigen Myrstad, Trondheim kommune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...