ANNONSE
Annonse
Nea Radio

SIFA med ny rammeavtale

Daglig leder Arnt Otnes og fabrikksjef Espen Rygg Foto: Ola Bjerken

SIFA AS i Selbu har skrevet under på rammeavtale med Norske Transformator på Steinkjer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2020 kl 22:47

ANNONSE
Annonse

Det var tirsdag at Sifa skrev under på en luksuriøs rammeavtale med Norske Transformator på Steinkjer. Norske Transformator har produsert transformatorer i mange år, de har stort sett produsert alle delene selv og tidligere hatt et samarbeid med Duun i gamle Nord-Trøndelag. Nå har Norske Transformator bestemt seg for å kutte ut en del av den mekaniske delen selv å ville ha en leverandør på det å da har vi stått på og regnet en del på det. Så vi ble valgt til leverandør av bunn og lokk til transformatorene. Så det er vi godt fornøyd med, sier daglig leder ved SIFA Arnt Otnes.

Hva vil det si for SIFA som bedrift å sikre seg en sånn avtale for tiden som kommer?

- Det er jo kjempebra å få til en rammeavtale som dette, den gir oss litt mer stabilitet og horisont på ting. Dette er jo en avtale som går over 5 år, 3 + 1 + 1. Det gjør det enklere å planlegge mer grundig fremover. I tillegg så er det med på å ta i bruk maskiner som ikke har vært så belastet tidligere, så vi får utnyttet kapasiteten i bedriften mye bedre. Vi har brukt en strategi hvor vi skulle finne kunder som har brukt maskiner som vi ikke har brukt til nettstasjon produksjon, for det vi bruker til den delen av leveranser er fullt opp. I denne produksjonen går det mye på laserskjæring og knekking av sveis, så det vi fylle opp kapasiteten der også.

Det har jo nå vært en roligere periode, mye på grunn av covid-19, som kanskje har satt ting på vent. Vil du si det er god timing å sikre denne rammeavtalen på nå?

- Ja, covid-19 traff oss på lik linje som mange andre, i slutten av mars. Vi var heldige å ikke merket så mye til det med en gang, men fikk det mer utover i april og mai. Det resulterte i at vi måtte ta noen kjedelige begrep som permitteringer. Vi var allerede i gang med å snakke med Norske Transformator allerede i april/mai, så når vi fikk vite at vi var innstilt som nummer en, ble vi veldig glade, for da skjønte vi at produksjonene ville ta se opp betraktelig. Timingen var gunstig for vår del, det er fint å nå kunne ta ferie med bevissthet om at du har nok å gjøre når du kommer tilbake.

Kan ta ferie med god samvittighet?

- Ja, det kan vi gjøre nå. Vi har jo nettstasjonene og leveransene til Simens, som egentlig har gått ganske så upåvirket av covid-19, men det er spesielt mekanisk avdeling som vi har merket det mest på. Når vi da i tillegg har den avtalen vi nå har sikret oss som vil fylle opp bra på den mekaniske avdelingen, da har vi en god følelse å gå inn i ferien med.

Hvor mange transformatorer er det snakk om?

- Norsk Transformator levere rundt 1500 i året. Det vil jo varierer litt, sesongsvingninger, men det er snakk om deler til 20 til 40 transformatorer i uken. Så vi må låse kapasiteten litt, slik at vi får levert til rett tid og for at vi skal få forenklet planleggingen her på huset.

Hvor mange fra Sifa har vært involvert i denne forhandlingen om rammeavtalen?

- Det er flere som har vært involvert, vi har hatt med både konstruktører, kalkulatører og de som betjener maskinene som er i bruk, for å finne ut hva vi må ha og hva vi må gjøre for å være i stand til å levere. Så vil jeg trekke fram Espen Rygge som har hatt kontroll på det meste og gjort mye for denne avtalen, så han fortjener et ekstra klapp på skulderen. Det er mange som skal har skryt, men Espen har lagt ned mange timer og styrt veldig mye av forhandlingen opp mot Norsk Transformator, avslutter Arnt Otnes.

Nøkkelord

ANNONSE