Nea Radio

Sier nei til snøscooterløype i Røros

Christian Elgaaen er leder i og ordførerkandidaten til Røros SV. Foto: Nils Kåre Nesvold

Røros SV mener en snøscooterløype for fornøyelseskjøring ikke er forenlig med å være et bærekraftig reisemål.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros kommune er i gang med arbeidet med å remerke kommunen som et bærekraftig reisemål, for å beholde Innovasjon Norges merke som «Bærekraftig reisemål». Da passer det seg ikke med ei snøscooterløype, mener Røros SV.

– Ei arbeidsgruppe er i gang med å lage en handlingsplan for hvordan Røros kan utvikle ei bærekraftig reiselivsnæring. Reiselivet er ei viktig næring på Røros, og derfor er dette et viktig arbeid, skriver partiet i en uttalelse fra onsdagens årsmøte og fortsetter:

– Nesten samtidig leser vi at ei gruppe personer og organisasjoner arbeider for å etablere ei snøscooterløype fra Røros til Sverige. Å etablere ei snøscooterløype for fornøyelseskjøring er ikke forenlig med at Røros skal være et bærekraftig reisemål.

Partiet sier derfor nei til snøscooterløype.

– Årsmøtet i Røros SV mener Røros kommune må være tydelig i sin prioritering i disse spørsmålene og si et klart nei til etablering av snøscooterløype gjennom kommunen, skriver Røros SV.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...