Nea Radio

Setter opp klassiker av de sjeldne

Synger ut: Operasjef Anne Spets (t.v) er fornøyd med framgangen mot premieren på The Sound of Music. Nina Sæterhaug og Ivar Aas har rollene som henholdsvis abbedissen og hovmesteren. Foto: Anne Gundersen

Sjette mars er det premiere på Opera Trøndelags oppsetning av The Sound of Music i Kimen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2019 kl 17:12

– Nå er vi igang med selve innspurten før premieren og vi får håpe og tro at alt er i rute, sier operasjef Anne Spets.

Spets forteller at de begynte å jobbe med ideen for et års tid siden.

– I september holdt vi auditions og hele 60 flinke barn og unge stilte. Nå har vi satt sammen to lag von Trapp-barn som skal rullere mellom forestillingene og seks av de større barna er også med i nonnekoret, forklarer hun.

Magisk

Opera Trøndelag har tidligere satt opp forestillinger i Kimen, og beskriver arenaen som magisk.

– Vi har jo satt opp både Carmen og Flaggermusen her, så vi kjenner bygget etter hvert. Det er mange som har et sterkt forhold til The Sound of Music. Jeg er helt sikker på at vi skal klare å skape den helt spesielle stemningen mange nå forventer seg,

Scenografen vår, Marie Steen Löwendahl og teamet hennes, er i full gang. Det snekres og syes og jeg er sikker på at dette blir spektakulært, sier Spets.

Folksomt: Det skal ikke rent få mennesker til får å sette opp en forestilling som the Sound of Music. Heldigvis er det nok av talenter å ta av i Trøndelag. Foto: Opera Trødndelag

Distriktsopera

Opera Trøndelag er en av syv distriktsoperaer i Norge.

– Vi er så heldige å ha fått tildelt en av de syv distriktoperaene til Stjørdal, noe som et resultat av det arbeidet vi har lagt ned gjennom mange år. Vårt embede er å forvalte et et samarbeid mellom amatører og profesjonelle her i distriktet og å bidra til at det kan eksistere et operamiljø her. Vi er også pålagt å levere høy kvalitet og det føler vi oss sikre på at vi gjør nå når vi setter opp The Sound of Music. Vi har ansvaret for å forvalte samarbeidet mellom amatører og profesjonelle, men vi er også pålagt å holde høy kvalitet. Det føler vi at vi lykkes med, sier Anne Spets.

Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...