Nea Radio

Trøndelag Fylkeskommune:

Setter inn massive tiltak

Nå setter Trøndelag fylkeskommune inn støtet for å redde økonomien etter at den akutte helsefaren har lagt seg. Foto: Bilde fra direktesendt pressemøte

Fylkesveier, byggnæringen, bredbåndsutbygging og kultursektoren er blant områdene som nå får kriseløsninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag Fylkeskommune setter inn tiltak for mange milliarder kroner.

– Vi er i en akutt krisesituasjon med en voldsom vekst i arbeidsledighet, sa fylkesordfører Tore O. Sandvik under et direkteoverført pressemøte torsdag.

– Fylkeskommunen jobber på spreng for å ikke bare sikre liv og helse, men også økonomien nå og etter at den akutte helsefaren har lagt seg.

Infrastruktur

  • Fylkeskommunen forserer drift og vedlikehold av fylkesveier for 3,3 milliarder kroner.
  • Bredbånd og kollektiv infrastruktur får 176 millioner kroner.
  • Investerings- og vedlikeholdsprosjekt bygg får 72 millioner kroner.

Ved en eventuell statlig infrastrukturpakke kan tiltak for ytterligere 1,3 - 3, 3 milliarder kroner forberedes for iverksetting.

Kunst og kulturfeltet

Driftstilskudd til institusjoner, organisasjoner og kommuner utbetales som normalt.

  • Kunst- og kulturfeltet ca 132 millioner.
  • Idrett og friluftsliv ca 8 millioner kroner.

Fylkeskommunens tilskudd til aktiviteter og arrangement som er planlagt i perioden fram til 1. september vil ikke bli trukket tilbake. Dette gjelder selv om man fra myndighetenes side opphever forbudet før denne dato og aktiviteten likevel blir endret eller avlyst.

  • Tilskuddsmottakere kan be om å få utbetalt deler av tilskuddet på forskudd.
  • Statlige spillemidler til friluftsliv: ca 6 millioner kroner (i tillegg til ca 150 millioner i spillemidler til idrettsanlegg).
  • Det er mulig å be om utsettelse av arrangementet/prosjektet som har mottatt tilskudd.

Drosjenæringen skal reddes

Fylkeskommunen fortsette å betale drosjenæringen som om skolekjøring fortsatt pågår.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...