Nea Radio

Stjørdals-Blink - Sogndal (2-1):

Blinks leiesoldater sikret seieren

Leiesoldat: Runar Hauge ble hentet på lån fra Bodø/Glimt foran årets sesong, og scoret onsdag sitt første mål i den røde trøyen hjemme på Sandskogan. Foto: Henrik Einangshaug

Onsdag kveld tok Stjørdals-Blink i mot Sogndal til årets første hjemmekamp på M.U.S Stadion Sandskogan. Tom Dents mannskap var ivrig etter å revansjere 3-0 tapet mot HamKam sist lørdag. Revansje ble det så absolutt for Blink, selv om de måtte klare seg med en mann mindre de siste 20 minuttene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2021 kl 22:38

Det var en revansjelysten gjeng som entret matta i Sandskogan onsdag kveld. Dent hadde gjort hele fire endringer fra elleveren som startet mot HamKam sist lørdag.
Det var knyttet en del spenning til hva Blink kunne få til mot vestlandslaget, som av mange er tippet på opprykk i forkant av årets sesong.

Hauge sendte Blink i føringen

Allerede etter snaut fem minutter spilt satt kampens første scoring i nettet. Kaptein Vegard Fiske sendte ballen opp til Jakob Rømo Skille, som headet ballen videre til Joachim Erlend Olufsen. Erlend Olufsen mistet ballen i duell med gjestenes Alex Kryger. Holand Tøsse klarte derimot å få snappet ballen, og sendte ballen elegant inn til Runar Hauge. Hauge gjorde ingen feil, og satte ballen mellom beina på Mor Mbaye i Songdalmålet.

– Kjetil har vært utrolig god til å finne meg, han har gjort det i alle treningskampene, sa Hauge på den digitale pressekonferansen etter kampslutt.

Stjørdals-Blink gikk i garderoben med 1-0 ledelse etter scoring av Runar Hauge. Foto: Henrik Einangshaug

Tom Dents mannskap skapte en rekke sjanser utover i første 45`, blant annet flere hvor målscorer Hauge var delaktig. Det ble med sjansene, og Blink gikk i garderoben med 1-0 ledelse.

Utlignet på frispark

Kristoffer Hoven utlignet for Sogndal. Foto: Henrik Einangshaug


Sogndal var virkelig på offensiven i det dommer Martin Berg blåste i gang 2. omgang. Allerede fire minutter ut i omgangen var gjestene nære på en corner, men det ville seg ikke for gjestene.

I det 57`spilleminutt kom omsider utligningen for gjestene. Sogndal fikk frispark som de forsøkte å ta raskt, men ble stoppet av dommer Martin Berg. Nessø fikk ansvar for å ta frisparket, og sendte den perfekt til Kristoffer Hoven som fikk foten på den, og utlignet for Sogndal.

Tok seieren med ti mann

Cirka 20 minutter før slutt går Blink på nytt i angrep. I det Rømo Skille skal til å sende ballen videre, stempler han Blårud. Dommer Berg mente forseelsen fortjente gult kort, og ga Rømo Skille sitt andre gule kort for dagen, og dermed utvisning. På spørsmål etter kampslutt hva Dent selv mente om utvisningen, svarte Dent at han ikke hadde noen spesiell mening om utvisningen av Rømo Skille, og ikke ønsket å bruke energi på slikt.

En mann mindre på banen stoppet derimot ikke Blink fra å fortsette å gå i angrep. Dents mannskap var flere ganger frempå, og fikk til slutt uttelling.
Åtte minutter før full tid fikk Blink frispark i gunstig posisjon rett utenfor 16-meteren. Frisparket fikk en annen av Blinks innlånte fra Bodø/Glimt ta, Ask Tjærandsen-Skau. Leiesoldaten satte frisparket rett opp i venstre kryss bak en sjanseløs Mor Mbaye.

Flere mål ble det ikke, og Stjørdals-Blink kunne juble for første seier denne sesongen.
Tirsdag neste uke venter ny kamp i OBOS-ligaen for Blink, når Dents mannskap tar turen til Grimstad for å møte Jerv. I fjor havnet Blink to plasser lengre ned på tabellen enn Jerv, og spilte uavgjort henholdsvis 2-2 og 1-1 i oppgjørene mot Jerv sist sesong.

Fakta før kampstart

Dagens to lag hadde møtt hverandre to ganger tidligere før kveldens oppgjør, begge under OBOS-ligaen i fjor. I runde 9 i fjor møttes lagene på Sandskogan, det oppgjøret endte 2-2 etter scoring av Kartum og Skille. Blårud og Totland scorte Sogndals mål.
Når lagene på nytt møttes på høsten i Sogndal, var Sogndal det sterkeste laget, og vant kampen 3-2. Kartum og Augdal sto for Blinks mål, mens Ndour, Eid og Blårud scoret for vertene.

Blink har spilt fire kamper i år til nå, hvorav tre treningskamper, det har endt med en seier og tre tap. Dagens verter tapte sesongens første kamp i OBOS-ligaen mot Kjetil Rekdals HamKam 3-0.
Sogndal har spilt seks kamper i år til nå, hvorav fem treningskamper, det har endt med en seier, en uavgjort og fire tap. Sogndal spilte uavgjort 1-1 mot Ullensaker/Kisa i seriepremieren.
Både Stjørdals-Blink og Sogndal har spilt treningskamp mot Molde. Blink tapte 2-1, Sogndal 2-0, begge kampene ble spilt på Aker Stadion i Molde.

Slik startet lagene:

Stjørdals-Blink: 4-3-3
Rasmus Semundseth Sandberg
Vegard Fiske (K)
Håvard Kleven Lorentsen
Robin Utseth Bjørnholm-Jatta
Morten Strand
Kjetil Holand Tøsse
Ask Tjærandsen-Skau
Joachim Erlend Olufsen
Runar Hauge
Jakob Rømo Skille

Innbyttere:
Emil Gundelach Ødegaard
Lars Ramstad
Marius Augdal
Anders Nygaard
Sondre Hopmark Stokke
Andreas Pettersen
Lasse Bransdal
Karl Martin Rolstad

Trener: Tom Dent

Sogndal: 4-3-3
Serigne Mor Mbaye
Martin ove Roseth
Daniel Fritz Eid
Axel Kryger (K)
Adrian Nicolai Anhanger Solberg
Kristoffer Nessø
Mathias Blårud
Johan Johanessen Bakke
Peter Godly Michael
Kristoffer Hoven
Iver Skorve

Innbyttere:
Jørgen Johnsen
Kristoffer Valsvik
Endre Kupen
Eirik Lereng
Tobias Bjørnebye
Noah Solskjær
Filip Pleym Mardal

Trener: Eirik Bakke

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...