Nea Radio

Serverer fiskesuppe under lakseåpning

Sesongåpning: Årets høydepunkt for mange finner sted i kveld. Da er det nemlig sesongåpning for laksefiske i Trøndelag og Grete Sørebø og Stein Sakshaug ved Ersgard Gårdshotel er klare. Foto: Privat

Ved midnatt går startsskuddet for laksesesongen og under den nasjonale åpningen av Villaksens År i morgen, serverer Grete Sørebø fra Ersgard gratis fiskesuppe.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2019 kl 17:04

Natt til lørdag sparkes laksesesongen i gang i Trøndelag og ivrige laksefiskere fra fjern og nær trekker i horder til elvene på jakt etter storlaksen. I tillegg er det i år det internasjonale Villaksens År, og den nasjonale markeringen av dette er lagt til Stjørdal. I morgen blir det dermed festligheter, blant annet utenfor Kimen kulturhus og dit kommer både klima- og miljøminister, Ola Elvestuen og ordfører Ivar Vigdenes. Det gjør også Grete Sørebø. Sammen med mannen Stein Sakshaug, driver hun Ersgard Gårdshotel, som blant annet byr på en kilometer med laksevall.

– Da blir det gratis fiskesuppe utenfor kulturhuset, forteller Grete.

– Det blir naturligvis villaks i suppa, men den er nok ikke fra Stjørdalselva, tilstår hun.

– Her er jo ikke sesongen igang før i natt, så da måtte vi hente utenfra. Laksen er fra Lågen i Vestfold og ettersom jeg også er fra Vestfold, så mente vi at vi hadde alibi for det.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Privat

Aktiviteter

Det er Norske Lakseelver, sammen med Norges Jeger- og Fiskeforbund, som arrangerer nasjonal åpning av laksesesongen i Stjørdal. Stjørdalsvassdraget Elveierlag og Stjørdals Jeger- og Fiskerforening er også med på laget.

– I tillegg til besøk av minister og ordfører, blir det også visning av filmen Det norske arvesølvet, forteller Stein Sakshaug, som er gift med Grete og dermed driver Ersgard sammen med henne. I tillegg til suppe og film, blir det aktiviteter for store og små hele dagen.

– Du kan for eksempel få instruksjon i fluekasting, barna kan få ansiktsmaling og du kan kjøpe mat fra lokale produsenter. Det blir også en stor og flott fotoutstilling som fokuserer på villaks, forklarer Stein, som selv er medlem i elveeierlaget.

– Det blir også et familiearrangement på Hembre gård. Her blir det også utvidet laksepub med levende musikk om kvelden. I tillegg er det også fiskekonkurranse og mye annet, sier han.

Idyll: Vakre Ersgard venter storinnrykk av ivrige fiskere de neste månedene. Foto: Privat

Bålvafler

Dagen før årets første laksenatt, er travel for ekteparet.

– Nå bærer det rett hjem for å lage vaffelrøre, forteller Grete.

– Vi har nemlig som tradisjon at vi står og klar for å ta i mot fiskerne når de kommer for å starte sesongen. Og da byr vi på bålvafler og svartkjelkaffe. Det må det være på en natt som denne, smiler Grete Sørebø.

Hør intervju med leder i Stjørdal Jeger og fiskerforening, Kjell Mjøsund.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...