Nea Radio

Ti nye smittetilfeller påvist torsdag:

– Ser ut som tiltakene holder bra

Forberedt: Kommunelege i Stjørdal, Leif Edvard Muruvik Vonen, orienterte kommunestyret i Stjørdal om status for arbeidet mot Coronaviruset. Foto: Anne Gundersen

Det sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen selv om det ble påvist ti nye smittetilfeller i Stjørdal kommune torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2021 kl 18:17

– Når det gjelder de ti smittetilfellene som ble påvist torsdag har vi sporet dem tilbake til tilfeller vi kjenner fra romjula. Så det er ingen nye smittespor blant disse ti, sier Vonen.

Han understreker også at dette er nærkontakter som man ikke har tatt kontakt med tidligere, men at det ikke er noen grunn til å være bekymret.

– Dette er nærkontakter som har gått under radaren, som vi ikke har tatt tak i tidligere. Men nå har vi kontroll, bedyrer kommuneoverlegen.

For alle disse ti dreier det seg om milde sykdomsforløp, og man forventer ikke at disse skal spre seg noe videre.

– I og med at disse er nærkontakter, så har disse vært i karantene fra før, sier Vonen.

Tiltakene fungerer

Selv om dette er det høyeste antallet påviste smittetilfeller på noen dager nå, syns kommuneoverlegen at man i alt ser en synkende trend.

– Siden det dreier seg om personer som allerede var i karantene, så ser det ut som tiltakene vi har innført fungerer, sier han.

Fredag ettermiddag klokken 18.00 er det ingen registrerte tilfeller i Stjørdal i løpet av dagen.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan skriver i en sms at dette er tilfredsstillende å registrere, samtidig presiserer han at man ikke er i mål.

— Dette er fortsatt ikke over. Vi må beholde roen og holde ut, skriver han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...