Nea Radio

Omfattende tilsyn etter barnedødsfall:

Ser på fem ulike instanser

Tilsyn: Et fem måneder gammelt barn døde på St. Olavs hospital i desember i fjor. Nå åpner statsforvalteren en omfattende tilsyn. Foto: Kommunal - og moderniseringsdepartementet

Statsforvalteren i Trøndelag oppretter tilsynssak etter barnedødsfallet i desember i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var i desember i fjor det ble kjent at et fem måneder gammelt spedbarn under barnevernets omsorg hadde gått bort. Barnet bodde i et fosterhjem i Levanger kommune, mens barnets biologiske foreldre er bosatt i Orkland kommune, skriver stasforvalteren i en pressemelding.

Barnet døde etter kort tids opphold på St. Olavs hospital. Politiet besluttet å etterforske saken i etterkant av dødsfallet. Statsforvalteren har parallelt med dette opprettet tilsyn med flere involverte instanser i barnevernsaken.

-Vi er nå helt i starten av det som blir et omfattende tilsyn, sier Marita Ugseth hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Tilsyn - ikke etterforskning

Et tilsyn er ikke det samme som en etterforskning. Politiets oppgave er forfølge eventuelle straffbare forhold. Statsforvalterens oppgave er å se om de ulike instansene i barnevernssaken har utført sitt arbeid etter barnevernlovens bestemmelser.

I denne enkeltsaken har det vært flere involverte instanser.

Disse er omfattet av tilsynet

  • Orkland kommune
  • Levanger kommune
  • Trondheim kommune
  • Bufetat
  • Viktoria familiesenter

I første omgang innhenter nå Statsforvalteren redegjørelser og dokumentasjon fra de ulike instansene som er omfattet av tilsynet. Dette vil så inngå som en del av grunnlaget for ytterligere oppfølging fra Statsforvalteren i Trøndelag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...