Nea Radio

Får Senterpartiet ordføreren i Malvik?

17,7 prosent: Er dette Malviks neste ordfører? Ole Herman Sveian (midten) håper at det blir utfallet av årets valg. Foto: Anne Gundersen

Arbeiderpartiet har gått kraftig ned i Malvik, men er fremdeles størst. Klarer Senterpartiet å forhandle seg fram til ordføreren?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det har ikke hersket noen tvil om at Senterpartiet er på ordførerjakt landet over. Det gikk derfor et lettelsens rop gjennom Arbeiderpartiets valgvake på Rampa valgkvelden etter at forhåndsstemmene var talt opp. Tapet var ikke så stort som fryktet etter en meningsmåling utført av Bladet forrige uke, som viste tall langt nede på tyvetallet. Det endelige resultatet for Arbeiderpartibastionen Malvik viste til slutt 33,9 prosent.

– Nå er jeg skikkelig lettet, sier ordførerkandidaten til partiet, Trond Hoseth.

– Det ser ut for at vi ikke er like hardt rammet her som i enkelte andre kommuner og det er godt å konstatere.

Brakvalg

Det er likevel Senterpartiet som er den store vinneren i dette valget og det gjelder også i Malvik. Partiet endte til slutt på 17,7 prosent og det betyr en dobling av antallet kommunestyrerepresentanter og gruppa ser ut for å få seks av dem i kommunestyret kommende periode. Arbeiderpartiet mister en representant og ender på 11.

Saken fortsetter under bildet

Lettet: Ordførerkandidat Trond Hoseth og resten av Arbeiderpartiet i Malvik, var svært lettet da tallene begynte å tikke inn. Det var langt fra så ille som fryktet. Foto: Anne Gundersen

Endringer

SV øker sin gruppe og får nå to representanter. Rødt, som stiller liste i Malvik for første gang, kommer inn med en representant. Venstre mister en og det samme gjelder FrP, som går fra tre til to representanter.

Vil ha ordføreren

Varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian er klar på at han vil ha ordførerklubba i perioden fram til 2023. Etter valgvaken på hjemgården var en sliten gjeng i ferd med tenke strategi for å nå målet.

– Nå får vi bare se hvordan dette blir. Alt kan skje for å få denne kabalen til å gå opp. Men at dette har vært et helt fantastisk valg for Senterpartiet både i Malvik og i resten av landet, det er det ingen tvil om. Nå gjenstår bare telling av personstemmer for å få klarhet i hvilke representanter som skal bekle kommunestyret i Malvik de neste fire årene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...