ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Får Senterpartiet ordføreren i Malvik?

17,7 prosent: Er dette Malviks neste ordfører? Ole Herman Sveian (midten) håper at det blir utfallet av årets valg. Foto: Anne Gundersen

Arbeiderpartiet har gått kraftig ned i Malvik, men er fremdeles størst. Klarer Senterpartiet å forhandle seg fram til ordføreren?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det har ikke hersket noen tvil om at Senterpartiet er på ordførerjakt landet over. Det gikk derfor et lettelsens rop gjennom Arbeiderpartiets valgvake på Rampa valgkvelden etter at forhåndsstemmene var talt opp. Tapet var ikke så stort som fryktet etter en meningsmåling utført av Bladet forrige uke, som viste tall langt nede på tyvetallet. Det endelige resultatet for Arbeiderpartibastionen Malvik viste til slutt 33,9 prosent.

– Nå er jeg skikkelig lettet, sier ordførerkandidaten til partiet, Trond Hoseth.

– Det ser ut for at vi ikke er like hardt rammet her som i enkelte andre kommuner og det er godt å konstatere.

Brakvalg

Det er likevel Senterpartiet som er den store vinneren i dette valget og det gjelder også i Malvik. Partiet endte til slutt på 17,7 prosent og det betyr en dobling av antallet kommunestyrerepresentanter og gruppa ser ut for å få seks av dem i kommunestyret kommende periode. Arbeiderpartiet mister en representant og ender på 11.

Saken fortsetter under bildet

Lettet: Ordførerkandidat Trond Hoseth og resten av Arbeiderpartiet i Malvik, var svært lettet da tallene begynte å tikke inn. Det var langt fra så ille som fryktet. Foto: Anne Gundersen

Endringer

SV øker sin gruppe og får nå to representanter. Rødt, som stiller liste i Malvik for første gang, kommer inn med en representant. Venstre mister en og det samme gjelder FrP, som går fra tre til to representanter.

Vil ha ordføreren

Varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian er klar på at han vil ha ordførerklubba i perioden fram til 2023. Etter valgvaken på hjemgården var en sliten gjeng i ferd med tenke strategi for å nå målet.

– Nå får vi bare se hvordan dette blir. Alt kan skje for å få denne kabalen til å gå opp. Men at dette har vært et helt fantastisk valg for Senterpartiet både i Malvik og i resten av landet, det er det ingen tvil om. Nå gjenstår bare telling av personstemmer for å få klarhet i hvilke representanter som skal bekle kommunestyret i Malvik de neste fire årene.

Nøkkelord

ANNONSE