Nea Radio

Sender brev til Helse Midt-Norge om Helseekspressen

Foto: Nils Kåre Nesvold

Det er med stor forundring vi har mottatt beskjeden om at Helsebussen vil bli avviklet, skriver Røros kommune i et brev til styret i Helse Midt-Norge. Les brevet her.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er med stor forundring vi har mottatt beskjeden om at Helsebussen vil bli avviklet fra 01.12.18. Vi ville forventet at en så stor endring av tilbudet for innbyggerne våre og helsetilbudet i regionen, ville blitt drøftet med både brukerorganisasjoner og de berørte kommuner før endelig vedtak ble fattet.

Helsebussen har vært et utrolig godt supplement til ambulansetjenesten i området vårt da:
- den er utstyrt med båre der passasjerene kan ligge med oppsyn

- dette gjør at vår eneste ambulanse er fristilt til andre livsviktige oppdrag

- den sikrer trygg og sikker transport til St.Olav og private helseinstitusjoner i Trondheim

- den er viktig for transport av pasienter til sykehuset vårt på Røros og til LHL

- den er stabil tidsmessig slik at det kan lages faste avtaler som hensyntar avgangstidene til bussen

- bussen tar med seg alle slags prøver og utsyr begge veier fra legesenter til sykehus, noe som er avgjørende for god pasientlogistikk og faglig kvalitet

- den sikrer at de som er syke får en mye bedre og mer skånsom oppfølging enn det som det vanlige rutetilbudet kan tilby

Vi reagerer også med undring på om det virkelig kan være penger å spare på å sende pasienter med taxi i stedet for buss.
Kanskje burde det vært mulig å sett på om en delvis omlegging av bussavgangene kunne sikret at enda flere hadde hatt mulighet til å benytte dette gode tilbudet.

På vegne av et enstemmig formannskap i Røros kommune vil jeg be om at det snarlig blir innkalt til et møte hvor vi får diskutere mulige løsninger for et godt pasienttilbud også i fremtiden.

mvh
Røros kommune

Hans Vintervold, ordfører

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...